Golden Earring komt op 1 december naar Kortrijk Expo

16/04/17 om 10:34 - Bijgewerkt om 17:00

Na de uitverkochte concerten in Hasselt en Deinze staat Golden Earring op vrijdag 1 december in Kortrijk Expo.

Golden Earring komt op 1 december naar Kortrijk Expo

In 1961 zag de Nederlandse rockband The Golden Earrings - in 1969 wijzigde hun naam in Golden Earring - het levenslicht. Vandaag is de oudste rockband van de Benelux nog altijd actief. Sinds 1970 zijn zanger Barry Hay, drummer Cesar Zuiderwijk, gitarist George Kooymans en bassist Rinus Gerritsen samen onderweg. Dat is een bijna uniek feit in de internationale rockwereld. De bandleden hebben hun muzikale vriendschap de voorbije jaren uitvoerig gevierd. In 2011 verscheen er nog een nieuw album dat Golden Earring opnam met producer Chris Kimsey, een man die in het verleden samenwerkte met de Rolling Stones. In hetzelfde jaar bracht de Nederlandse TNT Post een speciale postzegel uit naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de band. In het Haags Historische Museum opende toen eveneens een tentoonstelling, die de voorbije halve eeuw van de groep uitvoerig in beeld bracht.

Grote hits

Over het ontstaan van Golden Earring is er altijd al discussie geweest. Officieel is dat 1961, maar de band zelf houdt het liever op 1965, omdat ze pas toen hun eerste single Please Go uitbrachten. De Nederlandse rockband heeft echter met Radar Love, Twilight Zone, When The Lady Smiles... een aantal iconische songs op hun palmares staan en een carrière van méér dan 50 jaar om U tegen te zeggen. De groep speelt nog altijd in de klassieke formatie, zoals in de hoogdagen van de Classic 70's rock. De gemiddelde leeftijd van de rockers is 68 jaar, maar op het podium zijn ze nog altijd even bevlogen als 30 jaar geleden. De songs die ze brengen zitten in elke vezel van hun lijf geprent. Wat je telkens hoort en voelt, zijn vier muzikanten die blindelings op elkaar zijn ingespeeld. In 2015 lieten ze hun kunnen zien in de AB in Brussel en De Roma in Borgerhout, telkens volledig uitverkocht net zoals dit jaar in Hasselt en Deinze. Terecht, want hun live optredens zijn vanaf het begin tot het einde een feest en een balsem voor ieder rockershart.

(PADI - Foto FODI)

Tickets voor 1 december in Kortrijk Expo : www.teleticketservice.com, 070 345 345 (max. 0,30 euro/min).

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!