Frans Bauer rent weg voor fan op podium van Kursaal Oostende

En lopen dat Frans deed voor die fan, waarna ze samen haar cadeau openden. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zowel op maandagavond als op dinsdagnamiddag stond de Nederlandse zanger Frans Bauer voor in totaal 3.500 mensen op het podium van Kursaal Oostende. Tijdens zijn show op dinsdagnamiddag ging hij plots op de loop toen een fan het podium betrad.

De fan had haar loopschoenen aan en bleef maar achter Frans lopen, waarna beiden tot aan het midden van het podium stapten. Natuurlijk kende Frans die fan goed. Hij kreeg een cadeau en besloot het – in haar bijzijn én op haar vraag – te openen. Terwijl ze stevig zijn arm vasthield, begon Frans te lezen wat er op het ontvangen hartje stond… Woorden als ‘Bedankt voor wie je bent, voor alles wat je doet…’ las Frans voor en hij kreeg er zelfs een krop van in de keel.

Genieten vanaf de eerste muzieknoot

Een show van Frans Bauer doet al je zorgen vergeten. Een show van Frans Bauer zorgt voor extra energie, geeft de fans vleugels. Een show van Frans Bauer dat is genieten vanaf de eerste muzieknoot tot dat hij het podium verlaat. Met ‘Tour de Frans’ staat Frans op het podium om vooral zijn publiek te bedanken dat maar liefst 25 jaar hem trouw volgde.

Een show van Frans Bauer is afgewerkt tot in de details.
Een show van Frans Bauer is afgewerkt tot in de details.© FODI

Frans vergeet zijn fans niet en daarom vertelt hij ook uitvoerig tijdens zijn show over hoe belangrijk ze wel zijn, wat hij voor zijn fans allemaal doet. Op regelmatige tijdstippen mogen er ook fans met een cadeautje het podium betreden. Frans neemt hem vast, knuffelt ze, laat ze meezingen en meewiegen…

Moeilijke momenten in zijn carrière

De zanger praat ook openhartig over zijn moeilijke momenten in die carrière. Over de periode dat het even muzikaal niet meer ging, dat zijn liedjes niet meer aansloegen waarna hij besloot van terug het échte levenslied te brengen. Met ‘Het leven heeft er een engel bij’ zei hij ook dankjewel aan zijn overleden vader, zijn vriend, de man die er altijd voor hem was en die naar zijn optredens meekwam.

De Nederlander in actie in Oostende.
De Nederlander in actie in Oostende.© FODI

Voor Frans blijft het nog altijd moeilijk om die song te brengen, voor het publiek was het een kippenvelmoment. Toen werd het stil, heel stil in Kursaal Oostende. Frans laat het publiek ook meezingen. “Dat is nu eens een écht Bauerke”, glimlacht hij, waarna hij begon aan ‘Geef mij maar een ons geluk, dat is meer dan een pond goud’.

Frans Bauer in actie.
Frans Bauer in actie.© FODI

De zanger liet het publiek ook meezingen met ‘Op rode rozen vallen tranen’. Hij verwees ook naar de periode dat hij kabouter was bij Plop, op vraag van Gert Verhulst. Op het einde moest het publiek even luisteren naar de pianoklanken van één van zijn muzikanten, waarna Frans achter de schermen verdween. Even later keerde hij terug met een goudkleurige vest aan. “Dit gouden jasje staat voor 25 bijzondere jaren”, benadrukt Frans.

Kursaal Oostende is echt één van de mooiste concertzalen in de Benelux – Frans Bauer

De zanger gaf nog enkele bisnummers, maar toen zat al lang niemand meer neer in de stoelen van Kursaal Oostende. Jong en oud – op dinsdagnamiddag waren er zelfs heel veel ouderen aanwezig – stonden recht en deden mee met hun lievelingsartiest.

Frans Bauer met zijn goudkleurige vest.
Frans Bauer met zijn goudkleurige vest.© FODI

Die namiddagshow was een bewuste keuze. “Toen we de planning opmaakten, kozen we bewust voor een namiddagshow om 15 uur. Heel wat oudere mensen rijden niet zo graag in de late uren of als het donker is. Speciaal voor hen plaatsten we een show om 15 uur. Ik ben superblij dat ik ook deze mensen gelukkig kon maken”, aldus nog sympathieke Frans Bauer. “Kursaal Oostende is echt één van de mooiste concertzalen in de Benelux. Ik kom dan ook heel graag terug op zaterdag 22 december voor de kerstshow Magisch Mooi.”

Frans Bauer samen met onze showbizzmedewerker PADI.
Frans Bauer samen met onze showbizzmedewerker PADI.© FODI

En dat Frans door de West-Vlamingen en andere fans op handen gedragen wordt, bleek na de show. Ruim anderhalf uur stond hij met zijn hele hart handtekeningen uit te delen aan zijn fans in de foyer van Kursaal Oostende.

Frans Bauer is met Tour de Frans nog te zien op 3 juni in de Stadsschouwburg van Antwerpen en op 16 juni in de Ethias Arena van Hasselt. Met de kerstshow Magisch Mooi staat hij op zaterdag 22 december in Kursaal Oostende. Info: www.tourdefrans.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier