Engie Parkies komt met parkconcerten naar zeven West-Vlaamse locaties

12/06/17 om 08:35 - Bijgewerkt om 08:36

De 27ste editie van Engie Parkies, het vroegere Palm Parkies, is 105 keer sfeer en muziek in maar liefst 15 deelnemende steden en gemeenten, waaronder zeven West-Vlaamse locaties. Vanaf maandag 3 juli worden er wekelijks gratis parkconcerten gehouden in Blankenberge, De Haan, Knokke-Heist, Middelkerke, Torhout, Waregem en Wevelgem.

Engie Parkies komt met parkconcerten naar zeven West-Vlaamse locaties

De aanwezigen van Middelkerke met v.l.n.r. Magalie Opsomer, Peter Maes, Rosalie Verlinde, Tina Schouters (zangeres Uncle Phil) en Michel Landuyt (schepen van Toerisme en Evenementen van Middelkerke). © FODI

Engie Parkies is als groot muzikale tuinfeest uniek in zijn soort met klinkende namen in een groene omgeving. Ze zorgen voor elk wat wils, veel sfeer en niet te vergeten: de parkconcerten zijn allemaal gratis. Ondanks het feit dat het project doorheen de jaren gegroeid is op kwalitatief en kwantitatief vlak, is Engie Parkies steeds trouw gebleven aan het oorspronkelijke opzet. "Wij willen de inwoners in hun eigen gemeente of stad verrassen met een gratis en uniek aanbod van verschillende muziekculturen en hen zo op een mooie groene plek samenbrengen met hun vrienden, familie en buren", zegt de organisatie. "Geen festival zonder muziek en dat geldt ook dit jaar voor Engie Parkies. Ook in 2017 zijn we - net zoals in 2016 - in de mogelijkheid een nog sterker programma neer te zetten, waardoor het volop genieten wordt. We streven naar veel variatie en voor ieder wat wils, waarbij veel aandacht wordt geschonken aan de muzikale waarde. Op die manier bezorgen we veel bezoekers ook dit jaar weer een onvergetelijke zomer vol muziek. Op onze affiche van deze zomer staan onder andere De Mens, Isabelle A, Kate Ryan, Belle Perez, Buscemi ft. Squadra Bossa, Sofie & Hugh Kanzo... Het muzikale aspect is één van onze belangrijkste pijlers, die we niet alleen invullen met bekende 'koppen', maar ook met gevestigde waarden en opkomend talent."

Inkomsten

"Engie Parkies hanteert democratische prijzen en biedt in tegenstelling tot andere festivals en concerten een heel ruim aanbod voor échte fijnproevers. Ondanks deze lage prijzen investeren wij fors in een hoge kwaliteit op vlak van eten en drinken. Engie Parkies heeft dan ook een uitgebreide bierkaart en in de Martine-bar vind je - naast een verfrissend glaasje Martini Brut - ook nog onder andere een heerlijke mojito. Op Engie Parkies zijn er eveneens heerlijke snacks en gerechtjes te verkrijgen", vertelt de organisatie verder.

De Waregemse aanwezigen Heidi Roobroeck en Rik Steeland (dienst Feestelijkheden Waregem) met Isabelle A.

De Waregemse aanwezigen Heidi Roobroeck en Rik Steeland (dienst Feestelijkheden Waregem) met Isabelle A. © FODI

Niks is gratis, behalve de concerten van Engie Parkies voor het publiek. Dit is enkel mogelijk dankzij de nauwe en trouwe samenwerking tussen de verschillende stads- en gemeentebesturen, de sponsors en de organisatie. Stadsbesturen en sponsors zorgen elk voor ongeveer 25% van het budget. De grootste bron van inkomsten is echter het publiek via de drankencatering. De organisatie benadrukt dat men dit enkel kan volhouden wanneer zoveel mogelijke bezoekers hun drankje bestellen aan de bar. Vanaf 3 juli zijn er concerten op volgende West-Vlaamse locaties : Blankenberge (Park De Craene, Parkklanken op woensdag), De Haan (La Potinière park op dinsdag), Knokke-Heist (CC Scharpoord, Meerlaan op maandag), Middelkerke (Normandpark op donderdag), Torhout (Stadspark, Karel de Goedelaan op dinsdag), Waregem (Hof Baron Casier, Kasteelconcerten op maandag) en Wevelgem (Sint-Pauluscollege, Hofconcerten op donderdag). Engie Parkies is ook te gast in Aalst, Deinze, Genk, Hasselt, Kapellen, Maasmechelen, Sint-Niklaas en Vilvoorde. Op de concerten is iedereen welkom vanaf 18.30 uur. Het optreden begint telkens om 20.15 uur en eindigt om 22.30 uur. De kassa is geopend tot 23 uur, de dranktent sluit om 23.15 uur stipt. Ook de laatste snack wordt dan geserveerd.

Welke artiesten komen wanneer en naar welke gemeente of stad: www.engieparkies.be.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!