Drie West-Vlaamse artiesten staan naast Jacky Lafon in ‘t Colisée in Blankenberge

Met de limousine naar de persconferentie. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Laura Lynn uit Ardooie, David Vandyck uit Zedelgem en Koen Crucke uit De Haan staan tijdens de zomermaanden naast Jacky Lafon in de variétéshow ‘Cruise Nostalgie’ in het Kusttheater Colisée in Blankenberge.

Vorig jaar stond Jacky Lafon centraal in de 25 shows van ‘Jubilee in ‘t Colisée’. Dit jaar belooft het viertal, samen met het vierkoppig showballet, opnieuw een sterke show te brengen. De artiesten gaan op reis doorheen heel wat populaire landen. Het aanwezige publiek wordt meegenomen op een muzikale reis met humor, sketches, zang en dans. Kortom, een show die je zeker niet mag missen.

In stijl met een limousine

In het rooftoprestaurant Njord, boven de nieuwe cruiseterminal Rederskaai in Zeebrugge, vond de persconferentie plaats van Cruise Nostalgie. De vier artiesten kwamen niet per fiets, tandem of met de boot toe, maar wel in stijl met een limousine, zoals het past bij zo’n prachtige locatie.

Op de achtste verdieping, met prachtig zicht op de bootjes en op andere mooie plekjes, nam Jacky Lafon de microfoon in de hand en sprak ze de aanwezigen toe. “We stellen hier Cruise Nostalgie voor, met zicht op een cruise”, zo begon Jacky met de glimlach haar toespraak. “Buiten het MAS in Antwerpen heb ik nog nooit zo’n mooie locatie gezien, zoals we hier nu staan in Njord.”

Jubileumshow in 2017

Jacky stond stil bij haar jubileumshow in 2017, hét jaar waarin ze 50 jaar op de scène stond. Ze gaf uitleg hoe het zes jaar geleden allemaal is begonnen in ‘t Colisée in Blankenberge. En vorig jaar zei ze tegen de directie: ik wil 25 shows of niets! “Variéte wordt vergeten. Het Witte Paard in Blankenberge is een revuezaal, geen theaterzaal. Daar werken ze met (inter)nationale artiesten. Tijdens opnames van Familie kwam Chris Van Tongelen mijn loge binnen. Hij zei dat ik dàt moest doen, dat die shows zouden lukken. Zijn woorden gaven mij zo’n boost. Toen juli 2017 naderde, was ik er niet meer gerust in. De première was een succes met een volle zaal en daarna bleven de mensen maar afkomen, 25 shows lang. Een succes, dankzij onze eigen Vlaamse artiesten”, beklemtoont Jacky.

Jacky Lafon bombardeerde David Vandyck tot kapitein van Cruise Nostalgie. Koen Crucke kreeg de titel van dekofficier mee

Ze stelde haar ploeg voor met David Vandyck en zijn nieuwe single ‘Ik leef voor jou’, met Laura Lynn – dé echte schlagerkoningin die tijdens de shows Vlaamse medleys zal brengen – én met Koen Crucke, met zijn prachtige stem. Ze zette ook het showballet in de kijker. “We zijn al aan het repeteren. Vooral voor de sketches, samen met Koen. Hij doet dat uitstekend. We zijn één familie geworden.”

Kippenvel van Koen

Jacky bombardeerde David Vandyck tot kapitein van Cruise Nostalgie. Koen Crucke kreeg de titel van dekofficier mee.

Een foto van het personeel van Njord met David, Laura, Jacky en Koen mocht ook niet ontbreken.
Een foto van het personeel van Njord met David, Laura, Jacky en Koen mocht ook niet ontbreken.© FODI

Jacky gaf toe: “Ik krijg kippenvel van Koen. Euh, niet van hem hoor, wél van zijn stem.” Algemeen gelach onder de aanwezigen. “We mogen eens een grapke maken hé”, reageert Jacky, die toegaf dat ze al zes maanden bezig zijn om de nieuwe show in elkaar te steken. “Ik wil dat mijn publiek gezellig binnenkomt en met de glimlach terug naar buiten gaat”, stipt ze nog aan.

Samen 102 jaar op de scène

Koen Crucke zei dat Jacky en hij samen 102 jaar op de scène staan. “Moet jij dat nu zeggen”, riep Jacky nog, maar ‘t kwaad was al geschied. “Het is een gedreven madam. We gaan ons allemaal jeunen. Het publiek moet zich ook amuseren. Een slecht publiek, dat bestaat niet. Wij moeten zorgen dat het op ‘t podium goed is. Wij kunnen slecht overkomen, maar het publiek is niet slecht”, zegt Koen.

Koen Crucke, Jacky Lafon, Laura Lynn en David Vandyck samen met onze showbizzmedewerker PADI.
Koen Crucke, Jacky Lafon, Laura Lynn en David Vandyck samen met onze showbizzmedewerker PADI.© FODI

David Vandyck gaf toe dat het een feest blijft zijn om er telkens bij te mogen zijn. “Het is puur amusement”, geeft hij toe.

Met Koen stond hij al vaak op het podium en ook Laura Lynn is geen onbekende. Laura Lynn besloot de persconferentie met te zeggen dat ze géén seconde twijfelde toen ze van Jacky die vraag kreeg om mee te doen in Cruise Nostalgie. “Nieuw voor mij is het dansen, dat moet ik nog een beetje aanleren”, besluit ze met de glimlach.

De shows beginnen vanaf vrijdag 20 juli tot eind augustus en dit iedere vrijdag, zaterdag en zondag, telkens vanaf 14.30 uur. In augustus zijn er ook avondvoorstellingen op maandag 6, 20 en 27 augustus, telkens om 20.30 uur. Er zijn al twee extra shows voorzien op zaterdag 1 en zondag 2 augustus, telkens om 14.30 uur. Tickets voor Cruise Nostalgie zijn te reserveren voor 25 euro via 050 70 81 98 of online via www.kusttheatertickets.be. Vanaf 1 juli tot eind augustus kan je ook tickets reserveren aan de balie van Het Kusttheater in de Kerkstraat 27 in Blankenberge en dat iedere dag van 10 tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier