Dirk Van Vooren met primeur tijdens feest 10 jaar De Komedie Compagnie

Dirk en Nico, vooraan bij het feestgebak, samen met heel wat aanwezige acteurs en actrices. © Foto FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Dirk Van Vooren – afkomstig uit Brugge, woont nu in Sint-Niklaas – en zijn vennoot-producent Nico Warrinnier uit Brugge verwelkomden veel acteurs en actrices op het feest van 10 jaar De Komedie Compagnie in Plaasj Kaffee in Antwerpen. Tijdens de korte toespraak van Dirk vertelde hij nog een primeur, namelijk dat zijn rechterhand Nico en partner Sien in januari papa en mama worden van een kindje. Door de genodigden werd er niet enkel daarvoor luid geapplaudisseerd, maar ook Ivo Pauwels kreeg felicitaties naar aanleiding van zijn 80ste verjaardag op precies die dag zaterdag 18 augustus 2018.

Nico Warrinnier plaatste een kort openingswoordsje. Daarna sprak Dirk Van Vooren de aanwezigen toe. “Je hebt een lachend en een triestig gezichtje. Het triestig gezichtje heb je net gezien (Nico, red.), nu is het tijd voor een lachend gezichtje. Dag op dag, 18 augustus 2008, stelden we De Komedie Compagnie voor in Theater Elckerlyc in Antwerpen.”

“Het was een groot avontuur. We begonnen met een soort blind enthousiasme, niet goed wetend waar naartoe. Maar we kregen veel steun van mensen die er écht in geloofden, die wisten dat er nood was aan een commercieel comedygezelschap voor een breed publiek. Er zijn heel wat collega’s op onze kar gesprongen en nu zijn ze daar heel blij mee.”

Dirk en Nico, even snijden in de feesttaart.
Dirk en Nico, even snijden in de feesttaart.© Foto FODI

“Een terugblik op 10 jaar Komedie Compagnie zou te lang duren, maar toch wil ik dat doen met een aantal cijfers. Tien jaar De Komedie Compagnie is 23 theaterproducties verder. We brachten een 60-tal verschillende acteurs op de planken en noteerden ruim 250.000 bezoekers. Dat zijn meer tickets dan het aantal tickets dat 40-45 al verkocht heeft. Wij hebben er tien jaar over gedaan, zij vijf jaar, want die oorlog duurde maar vijf jaar”, lacht Dirk Van Vooren. “Maar dat zijn wel cijfers waarvan ik ben geschrokken.”

“Terugblikken betekent ook mensen bedanken, maar dat is te gevaarlijk want sommigen vergeet je dan. Maar ik wil in de eerste plaats wel het publiek bedanken. Zonder publiek, wat je dan ook doet, is er geen theater. Dank ook aan het Onze-Lieve-Vrouwe-College, omdat zij het vertrouwen in ons hadden. In twee jonge producenten uit West-Vlaanderen die theater wilden maken in de Koekenstad en dat wilden doen met vooral jonge acteurs. Dank dat wij de kans kregen om dat theater te mogen uitbouwen tot wat het nu is: het plezantste theater van ‘t stad.”

Nico en Sien, in januari papa en mama.
Nico en Sien, in januari papa en mama.© Foto FODI

“Dank ook aan de acteurs. Zonder acteurs is er geen theater op het podium. In 2008 waren er veel acteurs bij. De mensen van die eerste jaren wil ik van harte bedanken, want jullie geloofden in ons initiatief en jullie bleven aan onze kar duwen. Andere bekeken ons initiatief met hoongelach, maar jullie aanwezigen geloofden wel degelijk in ons project. Onze eerste jaren waren cruciaal. Dank aan Nico voor die tien voorbije jaren en om erin te blijven geloven.”

“Dank aan Sien en Griet, onze partners, dank om ons de kans te geven om veel van huis te zijn en om dat waar te maken. Dank ook aan mijn kinderen Anna en Tuur. De kinderen van Nico moet ik nog niet bedanken, misschien binnen vijf jaar. Of mag ik het zeggen?” Nico roept, richting Dirk op het podium: “Je moet correcte informatie geven aan de mensen.” Dirk: “Beste aanwezigen, een primeur, Nico en Sien worden papa en mama. Jammer dat we de babyborrel niet kunnen combineren met ons feest. De vlaggetjes zullen we bijhouden voor de volgende verjaardag.”

Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier tijdens het feest in Plaasj Kaffee in Antwerpen, samen met onze showbizzmedewerker PADI.
Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier tijdens het feest in Plaasj Kaffee in Antwerpen, samen met onze showbizzmedewerker PADI.© Foto FODI

Dirk besloot met de nieuwe producties voor het najaar en volgend jaar voor te stellen: Ene gast, twee bazen en ‘ t Schoon Verdiep.

Na de toespraken mocht iedereen aanschuiven voor een heerlijke barbecue, waarna een tweetal uur later een feestgebak werd aangesneden door Nico en Dirk in het bijzijn van heel wat enthousiaste acteurs en actrices.

Info : www.dekomediecompanie.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier