Didier Declercq uit Poperinge: "Fier dat Off The Cross op Graspop speelde"

18/06/17 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:39

Tot zondagavond is het heilige weekend waarop alle metalheads een jaar lang wachten bezig, namelijk Graspop Metal Meeting in Dessel. Al drie dagen lang is het daar volle bak met groepen zoals Rammstein, Deep Purple, Scorpions, Evanescene, Emperor, In Flames, Sabaton... Ook veel West-Vlamingen zijn aanwezig om mee te feesten tot in de vroege uurtjes.

Didier Declercq uit Poperinge: "Fier dat Off The Cross op Graspop speelde"

West-Vlamingen uit Poperinge op Graspop met v.l.n.r. Geert Rouzé, Gauthier Rouzé, Pascal Devos, Ann Devos, Hilaire Risseeuw en Didier Declercq. © Sandro

Op de festivalweide was er een groepje uit Poperinge gezellig aan het keuvelen. De groep organiseert zelf een festival, Devils Rock for an Angel op 7 oktober in Ieper, in een organisatie van Ann Devos en Didier Declercq. In 2012 overleed Céleste, het nichtje van Ann - het dochtertje van haar broer, aan kanker. Als eerbetoon fietsten de ouders van Céleste mee met de 1000 km tegen Kanker. "We haalden 5.000 euro op om te kunnen meefietsen", zegt Ann op de festivalweide.

"We besloten ook een eigen festival uit te bouwen. Het eerste jaar was de opbrengst 6.000 euro, vorig jaar 8.000 euro. Deze bijdrage spendeerden we aan twee goede doelen, namelijk Kom op tegen Kanker en Villa Rozerood in De Panne. Dat is een zorgverblijf voor gezinnen met kinderen met een ernstige beperking of ziekte van 0 tot 18 jaar. Daar kunnen ze genieten van een mooie vakantie. We zorgen altijd dat we heel wat sponsoring hebben en we doen ook zelf ontzettend veel initiatieven. We maken oorringen, portefeuilles, brengen een eigen biertje uit... Enkel maar om zelf zoveel mogelijk euro's in het festival te kunnen steken en er daarna zoveel mogelijk te kunnen wegschenken. Gelukkig kunnen we rekenen op het begrip van de groepen. Er komen inderdaad veel groepen gratis af. We zorgen ervoor dat ze goed worden gesoigneerd. De groepen krijgen op ons festival eten, drank en een mooi podium. Vorig jaar waren er 540 personen aanwezig. Dat is al een mooi aantal om voor op te treden."

Didier vult aan : "Donderdag trad op Graspop de band Off The Cross op in de Jupiler Stage. Die band staat ook op onze affiche voor ons festival van 7 oktober. Voor ons is het een goede referentie dat ze op Graspop speelden. De artiesten lopen hier zomaar rond op de festivalweide. Goede promo voor hen en leuk om ze ook eens te kunnen spreken."

(PADI)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!