Claude uit Menen beleeft onvergetelijke namiddag tijdens Kustschlagerfestival

14/09/17 om 09:52 - Bijgewerkt om 09:52

Naar schatting 1.200 mensen woonden de eerste editie van het Kustschlagerfestival bij in het Plopsa Theater in De Panne. Eén ervan was Claude Vanquathem uit Menen.

Claude uit Menen beleeft onvergetelijke namiddag tijdens Kustschlagerfestival

Claude aan het zingen terwijl De Romeo's optraden. © (Foto FODI)

Volgens organisator Dieter Bruneel van Neptunus-Pro en ook zanger Paul Bruna kwamen de mensen van heel Vlaanderen afgezakt om het namiddagprogramma bij te wonen. Er waren inderdaad aanwezigen van Borgloon, maar ook van Oostende en eveneens uit Menen.

Claude uit Menen beleeft onvergetelijke namiddag tijdens Kustschlagerfestival

Eén van de aanwezigen die een onvergetelijke namiddag meemaakte was Claude Vanquathem uit Menen, die verblijft in het dagcentrum voor volwassenen met een beperking. Claude had zijn eigen microfoon mee. Toen Laura Lynn door de zaal liep, was Claude erbij om met zijn microfoon ook mee te zingen. Toen daarna Paul Bruna eveneens al zingend door de zaal wandelde, was opnieuw Claude dichtbij en opnieuw kon hij de songs meezingen. Daarna stapte hij ook mee in de polonaise. Na de pauze stonden De Romeo's op het podium en opnieuw stond Claude - nu aan de zijkant - met zijn microfoon in de hand en zong hij enthousiast de Romeo-liedjes mee.

Naar we vernamen komt De Pelikaan uit Menen één keer per jaar in de septembermaand naar het Kustschlagerfestival afgezakt. Op woensdagnamiddag waren ze van de partij met 26 personen, inclusief vier begeleiders.

(PADI)

Paul Bruna neemt Claude erbij.

Paul Bruna neemt Claude erbij. © (Foto FODI)

Claude in de polonaise.

Claude in de polonaise. © (Foto FODI)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!