Belle Perez vraagt korte stilte voor dochtertje Linda Mertens tijdens show in Koksijde

15/04/17 om 09:41 - Bijgewerkt om 09:39

Vrijdagavond stond Belle Perez met haar show Agua y Fuego in het Casino van Koksijde. Ze vroeg daarbij om een moment stilte voor Lio, het overleden dochtertje van collega en vriendin Linda Mertens.

Belle Perez vraagt korte stilte voor dochtertje Linda Mertens tijdens show in Koksijde

Bij aanvang van haar show en na het eerste nummer zei de zangeres tegen het publiek: "Ik wil even kort stilstaan bij Lio, het dochtertje van 2,5 jaar van mijn goede vriendin Linda van Milk Inc. dat is overleden aan kanker. In de voorbije dagen stonden we Linda met velen bij. Vandaag werd er afscheid genomen van Lio, maar ik kon er niet bij zijn. Ik had immers hier verplichtingen als zangeres en dus kwam ik naar Koksijde. Toch vraag ik nu een korte stilte voor Lio die er niet meer is", zei Belle Perez met een krop in de keel. Intussen kleurde de achtergrond blauw, dé lievelingkleur van Lio. Daarna vervolgde Belle : "Muziek is een therapie. Laten we nu feesten voor Lio." De zangeres draaide de knop in haar hoofd om en begon - ondanks het innerlijk verdriet dat ze ook mee helpt dragen van haar goede vriendin - aan haar show.

De concertorganisatoren Willy en Sofie, samen met Belle. "Zoveel lof, dat doet deugd", zegt Willy. (Foto FODI)

De concertorganisatoren Willy en Sofie, samen met Belle. "Zoveel lof, dat doet deugd", zegt Willy. (Foto FODI)

De Limburgse met Spaanse roots maakte van Latin-getinte nummers haar handelsmerk en dat toonde ze heel duidelijk op het podium. Ze bracht diverse songs uit haar nieuwste album Agua y Fuego. Tijdens haar optreden werden er regelmatig foto's geprojecteerd op een groot scherm, zelfs foto's van Belle en ook van haar gezin die nog nergens anders te zien waren. Belle gaf zich 'bloot' tijdens deze show. Ze wilde dat het publiek - waaronder veel mensen die haar pas voor de allereerste keer aan het werk zagen - haar beter leerden kennen. De zangeres zong ook een prachtige song die verwees naar het dorpje in Spanje waar haar mama vandaan komt, getiteld Espana Mia. En plots rinkelde één telefoon in de zaal. "Wie heb ik aan de lijn ?" riep Belle. "Dat is dan één fles champagne." Er volgde nog een heuse Spaanse medley. Net voor de pauze mocht vaste huisfotograaf Tamara vanop het podium nog één foto nemen van de zaal en deze foto werd op 't einde van de show geprojecteerd op het witte doek. "Jullie zijn heerlijk", reageerde Belle op 't einde van deel één.

Na de pauze zong Belle ook heel van haar bekendste songs, inclusief terug een medley. Prachtig was een lied waarin de geaardheid van mensen centraal stond. Op dat moment werden foto's geprojecteerd van mannen met mannen, vrouwen met vrouwen en zong Belle gelijktijdig mee op het projectiescherm. De zangeres bracht ook één Nederlandstalig liedje Als je slaapt voor haar zoontje. Alweer prachtig, om kippenvel bij te krijgen. Het einde van de show wel een topper. Iedereen veerde recht, iedereen zong uitbundig mee met o.a. Enamorada Boem Boem of Ole Ola... Nummers die niemand kan vergeten, liedjes die échte klassiekers zijn én die Belle voor altijd zal moeten blijven zingen. Belle en haar klassevolle muzikanten zongen nog één liedje akoestisch en maakten dan een heel diepe buiging uit respect voor de aanwezigen. Concertorganisator Willy Moeyaert overhandigde de bloemen en kreeg er nog een mooi compliment bovenop. "Dit is de liefste en beste organisator van heel Vlaanderen", zei Belle tegen het publiek en dat meende ze echt. De zangeres heeft immers een heel hechte band met Willy en Sofie. Deze show was de laatste in West-Vlaanderen. Met Agua y Fuego trekt Belle nog twee keren naar Nederland en één keer een uitgestelde in Vlaanderen. (PADI)

PADI, samen met Belle. (Foto FODI)

PADI, samen met Belle. (Foto FODI)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!