Antwerps Fakkeltheater heeft grootse plannen en stelt nieuw theaterseizoen voor

08/06/17 om 21:49 - Bijgewerkt om 21:48

Tijdens een gezellig samenzijn stelde Sam Verhoeven, directeur van het Fakkeltheater, de nieuwe seizoensbrochure voor in het Fakkeltheater in de Hoogstraat in Antwerpen op een boogscheut van het Antwerpse stadhuis.

Antwerps Fakkeltheater heeft grootse plannen en stelt nieuw theaterseizoen voor

Sam Verhoeven, directeur van het Fakkeltheater, samen met zijn echtgenoot Michaël Zanders, die afkomstig is uit West-Vlaanderen. © FODI

Er waren veel acteurs en theatermakers aanwezig om te vernemen wat het 62ste werkingsjaar van het Fakkeltheater allemaal brengt. Tijdens zijn toespraak had Sam nog groot nieuws, want het Fakkeltheater gaat uitbreiden met een extra ruimte voor een ticketshop en secretariaat. Er werd ook hulde gebracht aan zakelijk directeur Walter Groenen, die mag terugblikken op 61 verdienstelijke jaren in het Fakkeltheater en nu een stapje opzij zet.

Chris Lomme speelt in Adela en Helena, nu staat ze samen met PADI op de foto.

Chris Lomme speelt in Adela en Helena, nu staat ze samen met PADI op de foto. © FODI

In de voorbije jaren heeft het Fakkeltheater - met de steun van de Stad Antwerpen - voortdurend geïnvesteerd in de herwaardering van de infrastructuur. Dit renovatieproces wordt de komende drie seizoenen verder gezet. Na meer dan 25 jaar zullen de ticketshop en het secretariaat van het Fakkeltheater vanaf december verhuizen naar de Rode Zaal. Het pand waar nu het Bierhuis gevestigd is, wordt de nieuwe locatie van de ticketshop en het secretariaat. Op die manier vergroot het Fakkeltheater de aanwezigheid van de Rode Zaal, in het hartje van de Oude Stad. In het voorjaar van 2018 wordt dan de volledige gevel van de Rode Zaal aan de kant van de Hoogstraat gerenoveerd. Eind mei 2018 moeten deze werken voltooid zijn.

Annemarie Picard speelt in Café Beveren.

Annemarie Picard speelt in Café Beveren. © FODI

Veel producties

In de komende maanden staan er diverse eigen producties op het programma. In samenwerking met Timing en T-Mg BSO is er het aangrijpende theaterstuk Vergeet Mij Niet over de strijd van een grootvader en zijn kleinzoon tegen dementie. In februari 2018 wordt deze parel hernomen in de Rode Zaal met Carry Goossens, Ann De Winne en Manu Jacobs. In september 2017 start het dertiende seizoen van Hotel Vocal. Daisy Thys en Sam Verhoeven ontvangen dit seizoen een resem grote namen, zoals Jelle Cleymans, Luc Caals, Hans Peter Janssens en Dieter Troubleyn. In november komt er een special van Hotel Vocal met zevenkoppig live orkest, Sandrine en Barbara Dex. Vanaf oktober is Chansons Charmantes weer van de partij. Een unieke café-chantant met onder andere Sabine Tiels, Jo Lemaire en The Jacquelines op het programma. Deze zomer blijft de Rode zaal van het Fakkeltheater non-stop open. Vanaf 30 juni brengt Het Achterland, samen met het Fakkeltheater, de nieuwe zomerkomedie Café Beveren met Janine Bisschops, Peter Van de Velde, Peter Van Asbroeck, Linda De Ridder, Annemarie Picard en Thomas van Goethem in de hoofdrollen in een regie van Jeroen Maes.

Bert Cosemans is één van de acteurs in Twee Flikken.

Bert Cosemans is één van de acteurs in Twee Flikken. © FODI

Verder zijn er heel wat opvallende nieuwe gastproducties in het Fakkeltheater. Een mooie mix van theater, comedy, musical en jeugdvoorstellingen. Dé seizoenopener wordt Adela en Helena met Chris Lomme, Katelijne Verbeke en Simone Milsdochter in de Rode Zaal. Jean Kluger en Hans Kusters zijn de producenten van dienst en maakten dit stuk over het leven van hun moeders. Er zijn ook diverse gastproducties van Loge 10, Uitgezonderd, Het Achterland, Theater Zeemanshuis, Paljas Producties, Tableau nr. 1, Theater van A tot Z, Minth, Holebitheater Vreak, Muziektheater Promitheus... Nog twee uitschieters: Riet Muylaert en haar band zijn op 12 oktober te gast in de Rode Zaal voor een grandioze ode aan de onbetwiste koningin van het Vlaamse lied Marva. Luc Caals wordt 65 en staat 45 jaar op de planken. Hij speelt een monoloog van Ron Aldridge: De Tranen van Een Clown, op 23, 24 en 25 maart 2018 in de Zwarte Zaal.

(PADI)

Alle extra info van de voorstellingen: www.fakkeltheater.be.

James Cooke speelt eveneens mee in één van de producties.

James Cooke speelt eveneens mee in één van de producties. © FODI

Op 12 oktober is Jackobond te gast met haar Marva-songs in de Rode Zaal.

Op 12 oktober is Jackobond te gast met haar Marva-songs in de Rode Zaal. © FODI

In Hotel Vocal staat ook Barbara Dex op het podium.

In Hotel Vocal staat ook Barbara Dex op het podium. © FODI

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!