Andy Peelman geeft eerste ‘Pinten & Patatten’-exemplaar af aan Jettie Pallettie

Jettie Pallettie. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Tien jaar geleden begon de carrière van de Nederlandse zangeres Jettie Pallettie met een ambianceversie van de Vlaamse klassieker Ik zit in een cafeetje.

Met haar drie albums vol meezingers als Hey knul, Feest in de tent én 120 optredens per jaar in Vlaanderen bevestigt Jettie Pallettie haar status van koningin van de kroegen en fetisj van iedere feesttent. “Ik heb het bij jullie enorm naar mijn zin. Ik word hier letterlijk op handen gedragen”, zegt Jettie op de receptie van haar tienjarig jubileumconcert in de bomvolle Cloë Hal in Ninove.

150.000 ouderwetse floppy disks

Kers op de taart was de lancering van haar vierde cd Pinten & Patatten, waar ze in de voorbije maanden meer dan 600 uur voor in de studio zat. “Er staan al 37.500 verschillende mapjes op mijn computer met de muziek van het nieuwe album Pinten & Patatten. Dat zijn 150.000 ouderwetse floppy disks. Naast de titelsong staan er nog vijftien nieuwe liedjes op, waaronder de meezingers Ronny, Lieve schat, de nieuwe single Cafeetje 3.0 en de bonustrack Alles voor de fans, het duet dat ik met Sam Gooris heb opgenomen.”

Jettie Pallettie, samen met Andy Peelman van De Buurtpolitie die het eerste exemplaar overhandigde.
Jettie Pallettie, samen met Andy Peelman van De Buurtpolitie die het eerste exemplaar overhandigde.© FODI

Tijdens het aansnijden van haar verjaardagstaart kreeg Jettie het bezoek van Buurtpolitie-acteur Andy Peelman, die openlijk bekende fan te zijn van Jettie Pallettie. Kan Jettie eens meespelen in De Buurtpolitie? “Jettie is vermist of Jettie komt ons politiekantoor bij De Buurtpolitie op stelten zetten. Dat zou nog een goed idee zijn voor scenaristen en ze is altijd welkom. Met Jettie in huis weet je dat het plezant is. Ik heb ontzettend veel respect voor wat ze doet en hoe ze ook nu weer een nieuwe cd in elkaar heeft gestoken. Een aanrader.”

Met Jettie in huis weet je dat het plezant is

In een gloednieuw grijs glitterpak kwam Jettie Pallettie – op de muziek van Ik spring weer vrolijk in het rond – de Cloë Hal in Ninove binnengestapt om haar nieuwe album voor te stellen. “Voor mij is het een bijzonder moment om samen met jullie én mijn fans mijn tiende verjaardag te vieren in Vlaanderen. Ik berekende dat ik 24.000 km per jaar rij en dat ik in de voorbije tien jaar 500 uur of 2,5 week non-stop voor de spiegel heb gestaan om te zien of ik er goed uitzag voor ik het podium opging”, klinkt het.

Tien jaar Jettie Pallettie: taart mocht niet ontbreken.
Tien jaar Jettie Pallettie: taart mocht niet ontbreken.© FODI

“Er goed uitzien heeft niets te maken met ijdelheid, wel met jezelf verzorgen. Ik vind dat het publiek een topartiest verdient op het podium. Ik investeer in mijn carrière, niet alleen door nieuwe albums te maken, maar ook door voldoende te rusten. Geloof me, dat is nodig wanneer je als artiest wil slagen en zeker als je zo’n drukke agenda hebt als ik”, zegt Jettie enthousiast.

Wim Ballieu is de snelste patattenschiller

Tijdens de albumpresentatie én het concert kwam Jettie nog even terug op de eerste editie van het Vlaams kampioenschap patattenschillen. “Mijn Facebookpagina werd overspoeld met filmpjes, maar eerlijk is eerlijk: Wim Ballieu was de snelste en Annelies Lobbe de origineelste. Ik had nooit gedacht dat er zoveel reactie zou komen op mijn oproep. Er zijn mensen die zich al hebben aangemeld voor de volgende editie”, lacht Jettie.

Jettie Pallettie samen met De Doorzakkers, Andy Peelman en de dansgroep.
Jettie Pallettie samen met De Doorzakkers, Andy Peelman en de dansgroep.© FODI

Sven Nys wenste Jettie in een filmpje veel succes met haar nieuwe album Pinten & Patatten. Buurtpolitie-acteur Andy Peelman deed hetzelfde op het podium, toen hij het eerste exemplaar van de cd mocht overhandigen aan de zangeres.

Jettie Pallettie, samen met onze showbizzmedewerker PADI.
Jettie Pallettie, samen met onze showbizzmedewerker PADI.© FODI

Het nieuwe album is verschenen op het ‘JP Productions’-label en is nu overal te koop, fysiek en digitaal. De nieuwe single Cafeetje 3.0 is ook terug te vinden op de cd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier