André Hazes in de Lotto Arena: “Mijn avond, mijn band, mijn show, mijn fans”

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In de Lotto Arena bracht de Nederlandse 24-jarige zanger André Hazes zijn eerste concert in Vlaanderen.

In de voorbije maanden mocht André al veel gekke dingen doen. Zo stond hij ook dit jaar met drie uitverkochte concerten in de Rotterdamse Ahoy. Natuurlijk moest Hazes ook zijn entree weer maken in België en wat voor een entree maakte hij. Tijdens de ouverture van de show kwam André Hazes op in een panterachtige bontjas. Tijdens Laat Me Vrij zwaaide hij zowel naar alle uithoeken van de zaal. Op dat moment wisten we al dat het een show ging worden om U tegen te zeggen. “Jullie allemaal zijn nu de komende uren van mij”, zei de zanger en dat was werkelijk zo. Iedereen werd geboeid tot de laatste minuut.

Veel Nederlandse zangers en zangeressen waarschuwden André voor de Vlaamse fans. Blijkbaar is Vlaanderen een moeilijk publiek voor de Nederlandse zangers en zangeressen. Dit bezorgde hem de nodige stress. Dat was eigenlijk niet nodig. Vanaf de eerste noten lag de Lotto Arena aan zijn voeten. André bracht nummers van zijn voorgaande album Wijzer tot zijn nieuwe album Anders. Hazes zong natuurlijk ook de gekende liedjes van zijn vader zoals: Het Is Koud Zonder Jou, Voor Mij Geen Slingers Aan De Wand, Ik Leef M’n Leven, De Vlieger, Zij Gelooft In Mij, Kleine Jongen, Waarom, Bloed, Zweet & Tranen,…

Het mooiste moment van de show was toen hij het lied Dicht Bij Mij bracht, het lied dat gaat over zijn zoontje André Hazes Jr. Hij schreef het nummer toen hij bij partner Monique even uit elkaar ging. Op dat moment kon hij zijn zoontje niet iedere dag zien. Dat maakte Hazes verdrietig. Tijdens het lied kwamen er verschillende foto’s en filmpjes van zijn zoontje en hem tevoorschijn. Het was o zo schattig om de kleine André te zien genieten van de aandacht die hij kreeg van zijn vader.

Het moment waar veel Vlaamse fans naar uitkeken was ongetwijfeld het duet met Christoff. André en Christoff zijn weer verenigd in Vlaanderen. Die twee samen zien zingen is net alsof ze het iedere week doen, zo oprecht is hun vriendschap met elkaar. Christoff was enorm vereerd dat hij uitgenodigd werd door zijn broertje André Hazes. Tijdens André zijn bisnummers ontplofte bijna heel de zaal, maar toen opeens de eerste toontjes van André zijn monsterhit Leef speelde, was het dak er onmiddellijk af. André Hazes bedankte zijn publiek hartelijk en ging zo van het podium. Conclussie: André Hazes is een krak in wat hij doet. Vlaanderen kan hem hier niet meer missen. Op naar een volgend concert!

André Hazes te gast op de veertiende editie van Het Schlagerfestival in Hasselt op vrijdag 29, zaterdag 30 maart, zondagmiddag 31 maart en zaterdag 6 april 2019. Naast André Hazes zijn ook De Romeo’s, Yves Segers, Luc Steeno, Lindsay, Laura Lynn, John Terra, Vader Abraham en Willy Sommers van de partij. Tickets: www.hetschlagerfestival.be, 070 345 345 (max. 0,30 euro/min)

(PADI & Mervyn)