Accordeonist Tom Weedaege uit Zwevegem brengt allereerste single 'Ik niet' uit

30/05/17 om 10:15 - Bijgewerkt om 13:28

De allereerste eigen single van Tom Weedaege is nu online terug te vinden en Ment TV liet al zijn interesse blijken in de videoclip.

Accordeonist Tom Weedaege uit Zwevegem brengt allereerste single 'Ik niet' uit

PADI, samen met manager Jo De Clercq (links), accordeonist Tom en cameraman Jelle (rechts). © FODI

Voor de 23-jarige Tom Weedaege ging een droom in vervulling. DE Zwevegemnaar begon in 2009 op de accordeon te spelen, met dank aan zijn opa. In de voorbije jaren stapte Tom als Tom Accordeon door het leven. De jongeman ging spelen op allerlei feestjes en zorgde telkens voor heel wat ambiance. In het voorjaar van 2016 was hij zelfs te zien in het tv-programma Iedereen beroemd. Toen al proefde Tom een eerste keer van nationale bekendheid. Tom wilde dus meer, maar om nationaal door te breken als accordeonist is het niet altijd gemakkelijk. Je moet de juiste mensen vinden, die ook gedreven zijn en die iets zien in een nieuw project.

Accordeonist Tom Weedaege uit Zwevegem brengt allereerste single 'Ik niet' uit

© Kim Hovaere

Vorig jaar in augustus kwam Tom in contact met één persoon die heel wat contacten heeft in showbizzmiddens. Er volgde een eerste gesprek net voor de opnames van Zomerhit in Blankenberge, waarop die persoon was uitgenodigd. Het bleef niet lang stil, want uiteindelijk gaf die contactpersoon de juiste zet naar een betrouwbare manager om samen te werken. In september werd een eerste gespreksronde gehouden met de manager in Parkhotel in Kortrijk. Uiteindelijk zei manager Jo De Clercq uit Kluisbergen 'ja' op het voorstel van Tom en dus besloten ze samen te werken. Jo is niet zomaar een manager, maar wel de man die jarenlang achter Niels Destadsbader stond en hem nationaal hogerop bracht. Jo is ook de man achter zanger Fabian en een stevige steunpilaar voor zangeres Petra.

Metamorfose

Het was enkele maanden stil rond accordeonist Tom, maar toch was het niet écht stil, want achter de schermen was een team bezig met een nieuw liedje te schrijven. Jo zorgde eveneens voor een nieuwe website. De naam Tom Accordeon verdween en werd vervangen door zijn eigen voor- en familienaam, namelijk Tom Weedaege. Krullenbol Tom werd ook onder handen genomen door kapperszaak De Cliént uit Gent. Zijn krullen verdwenen en hij kreeg een nieuwe look. Een professionele fotoshoot werd gehouden in de studio van Christelle Verstraete in Waregem.

Accordeonist Tom Weedaege uit Zwevegem brengt allereerste single 'Ik niet' uit

© Kim Hovaere

Eindelijk is het zover : de allereerste eigen single van Tom Weedaege is online terug te vinden op iTunes, Spotify... Het nummer heet Ik niet. Het lied werd geschreven door Bart Foubert en Bert Ruymbeek. De song werd opgenomen in de professionele studio van Lex De Groot in Herenthout. Zijn allereerste nummer is nog maar net uitgebracht en er kwam al positieve respons op. Ment TV ziet de nieuwe accordeonist wel zitten en nodigde Tom uit voor een babbel in de studio. Misschien is binnenkort zelfs zijn allereerste clip te zien op Ment TV. "En wat voor een clip", glimlacht Tom. "We namen op in een woning in Zottegem. We begonnen met de opnames om 17 uur en we eindigden pas rond 3 uur. De reden ? Het gaat over een feestje en we moesten wachten tot het donker werd vooraleer we konden verder filmen. Voor mezelf was die clipopname alvast een heel leuke ervaring. Zoiets duurt inderdaad lang, maar de clip mag gezien worden."

Accordeonist Tom Weedaege uit Zwevegem brengt allereerste single 'Ik niet' uit

© Kim Hovaere

En wat denkt Tom over zijn eerste nieuwe single? "Toen ik de demo voor het eerst hoorde, voel ik de zomer, een feestje, maar vooral een nummer dat Bart op mijn lijf had geschreven. Ik opteerde voor een nummer waarin accordeon de basis was, maar toch vernieuwend klonk. Met deze demo onder de arm trok ik richting Lex De Groot. Dat was een spannend moment, want voordien was ik nog nooit in een studio geweest. Laat staan dat ik er ook maar aan dacht om mijn eigen single in te zingen."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!