De gezondere tiramisu met peer van Griet Velghe uit Waregem

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de tiramisu met peer van Griet Velghe uit Waregem.

Als diëtiste vindt Griet Velghe het belangrijk om een gezondere versie van klassieke gerechten te bedenken. “Op je voeding letten mag geen straf zijn. Je kan blijven genieten van eten, als je het maar op een slimme manier doet. Deze tiramisu is daar een goed voorbeeld van”, legt Griet uit. “Ik koos voor ricotta in de plaats van mascarpone en neem stevia als zoetstof.”

Met de tiramisu kan je ook variëren: “Kies voor bosvruchten of wat extra cacao.”

De gezondere tiramisu met peer van Griet Velghe uit Waregem

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 2 eitjes

– 250 gram ricotta

– 5 gram stevia of 50 gram suiker

– 1 peer

– kopje koffie

– 1 eetlepel amaretto

– 200 gram speculaas

WERKWIJZE

Splits eigeel en eierdooiers van elkaar.

Doe het eigeel in een kom en voeg de suiker of stevia en de ricotta toe. Roer om tot je een homogene massa bekomt.

Giet het eiwit in een andere kom en klop op tot luchtige sneeuw.

Snij de peer in dobbelsteentjes en voeg die bij het ricottamengsel.

Giet de eetlepel amaretto bij de koffie. Doop er de speculaas in en schik onderaan in het glas. Vul daarna op met ricotta, speculaas en opnieuw ricotta. Laat de glazen een tweetal uur opstijven in de koelkast.

Serveer met een stukje peer en speculaasschilfers.