Claudine Deschuytter maakt biscuit met aardbei en framboos

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de aardbeiframboosbiscuit van Claudine Deschuytter uit Veurne.

“Vroeger heb ik heel veel biscuits gemaakt, ik heb er zelfs twee mixers mee ‘opgebruikt’ toen”, lacht Claudine uit Veurne.

“Met biscuit kan je eigenlijk alle kanten uit. Eens je je basis hebt, kan je veel variëren. In de winter kies ik eerder voor crème au beurre, maar de versie met frambozen is perfect voor een zomerse taart.”

Claudine Deschuytter maakt biscuit met aardbei en framboos

RECEPT

voor een springvorm van 28 cm diameter

INGREDIENTEN

– Voor de biscuit: 330 gram mix voor biscuit van Aveve, 5 eieren, 33 ml koud water

– Voor de afwerking: 250 gram aardbeien, 150 gram frambozen, 4 kleine blaadjes gelatine, 400 ml room (35% vetpercentage), 4 eetlepels bloemsuiker, sap van een halve citroen, chocoladeschilfers

WERKWIJZE

Maak eerst de biscuit. Klop de biscuitmix, eieren en het water een tiental minuten in de keukenrobot of met de mixer tot een luchtig beslag. Zet 35 minuten in een voorverwarmde oven om 180°C.

Klop de room op met de bloemsuiker. Hou nog enkele lepels room over voor de afwerking.

Voeg de geweekte blaadjes gelatine bij het warme citroensap. Maak sap van de frambozen en voeg ook toe. Meng alles vervolgens bij de opgeklopte room.

Snij de afgekoelde biscuit twee keer door, bestrijk met het frambozenroommengsel, leg er schijfjes aardbei op en leg de delen weer op elkaar. Werk de taart af met chocoladeschilfers of hagelslag, aardbeien en toefjes witte room.