Chris Cobbaert uit Brugge maakt risotto met zeebarbeel

Redactie KW

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Leer rissoto maken met Chris Cobbaert.

Chris Cobbaert uit Brugge maakt risotto met zeebarbeel

Risotto kan je variëren met de seizoenen mee : in de winter kies je voor een versie met boschampignons terwijl asperges in de lente een lekkere combinatie zijn. Risotto maken schrikt mensen af, maar dat is eigenlijk onterecht, vindt Chris

“Met een gezonde portie geduld kom je al heel ver. Je moet je tijd nemen om de risotto te bereiden. Als je je bouillon te snel toevoegt, is je risotto verloren. Oefening baart kunst.”

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 2 sjalotten

– teentje look

– 400 gr risottorijst (bvb. Arboriorijst)

– glas droge witte wijn

– 4 tomaten in blokjes

– 2 koffielepels tomatenpuree

– 3/4l groentebouillon

– 60 gr Parmezaanse kaas

– verse basilicum

– 5 à 6 filetjes zeebarbeel of andere witte vis

WERKWIJZE

Verwarm de olijfolie, snipper de sjalotten en de look en stoof aan. Voeg de rijst toe en laat bakken tot ze glazig is. Voeg een lepel groentebouillon toe en laat de rijst alles volledig opnemen. Voeg daarna de tomatenpuree toe en giet weer een lepel bouillon bij. Roer constant na elke stap. Lepel per lepel voeg je de groentebouillon verder toe, giet pas een volgende lepel bij als de rijst alles opgenomen heeft. Blijf roeren.

Laat 17 tot 18 minuten pruttelen, afhankelijk wat de verpakking van de risotto voorschrijft. Voeg er 5 minuten voor het einde de tomatenblokjes toe.

Bestrooi de risotto met de kaas en verse basilicum. Laat enkele minuten rusten.

Bak ondertussen de vis aan.

Dresseer de risotto in een torentje op het bord met een serveerring en schik er de visfiletjes naast.