Charlotte in Columbia : McDonalds en shoppingcentra gespot!

Redactie KW

Charlotte Steel uit Zeebrugge is pas afgestudeerd aan het Sint-Lodewijkscollege in Brugge en ze wou ook graag Spaans leren. Vandaar dat haar AFS-avontuur haar naar Zuid-Amerika brengt, Columbia om precies te zijn.

Sinds enkele jaren is het mijn droom om een jaartje in het buitenland te studeren. Ik wou dit vooral in een Spaans-sprekend land doen omdat de Spaanse taal mij enorm interesseert. Ik hoop een nieuwe taal onder de knie te krijgen, mij te integreren in een volledig andere, maar boeiende cultuur en nieuwe, warme mensen te leren kennen. Van AFS moesten we drie landen opgeven waar we graag naartoe wilden gaan, en mijn keuze was gevallen op Colombia, Honduras en Ecuador. Een paar maanden later is Colombia uit de bus gekomen. Toen ik het land hoorde, waren er gemengde gevoelens. Er bestaan zoveel clichés over Colombia in verband met drugs en onveilige steden, maar na veel te lezen over het land, ben ik te weten gekomen dat daar nu nog bijna niets meer van aan is en dit maar in bepaalde streken voorkomt. Colombia is de laatste jaren uitgegroeid tot een prachtig land met adembenemende natuur, ongelofelijk warme inwoners en bruisende steden. Dat is toch wat de vele sites en reisgidsen mij vertellen, aan mij om het gedurende dit jaar allemaal uit te zoeken.

Cúcuta

Ik zal een jaar verblijven in de stad Cúcuta, de hoofdstad van het departement Norte de Santader. Deze middelgrote stad ligt in het noordoosten van Colombia, aan de grens met Venezuela. Cúcuta telt 750.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 1.176 km. Het is ongeveer 570 km gelegen van de hoofdstad van Colombia, Bogota. De gemiddelde temperatuur daar is 28°C, hoge temperaturen in de zomer kunnen rond de 35 à 38°C zijn. Ik heb er alvast een McDonalds en vele shoppingcentra gespot! En natuurlijk vele mooie gebouwen, kerken, pleintjes, huizen, parken, enzovoort.

Gastgezin

Mijn grote gastfamilie bestaat uit twee grootouders, Milton Alberto en Blanca Inès, van rond de 50 jaar. Zij hebben drie dochters van elk ongeveer 30 jaar: Sandra Margarita, Anett Inès en Martha Lucia. Sandra Margarita heeft een dochter van mijn leeftijd, Katty Johanna. Maar zij zal juist wanneer ik aankom in het gezin, ook met AFS vertrekken (voor een jaar naar Denemarken). In hun vele mailtjes hebben ze mij al verteld dat ze een hele hechte familie zijn, met vele familiebijeenkomsten waar ze veel belang aan hechten. Voor elke verjaardag of feestdag komen ze wel eens samen. Ze kunnen helaas geen Engels. Ik weet niet of dit een voordeel of nadeel zal zijn, maar ik kijk er alvast naar uit om hen te ontmoeten.

Charlotte

De persoonlijke blog kan je volgen op http://charlotteincolombia.webs.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier