Wouter Verheecke
Wouter Verheecke
Medewerker KW
Opinie

09/07/17 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:36

Wordt er hier nog geshaket als weleer?

Cactusfestival 2017. De 36ste editie, maar nog maar de tweede voor mij. De eerste keer was in 2009, toen er nog 'Hear, see feel the world' onderaan de affiche stond en de organisatie dus de wereldkaart ontvouwde, terwijl ze nu veeleer ze rock- en popkaart trekt. Benieuwd welke gevolgen dat zoal heeft!

Wordt er hier nog geshaket als weleer?

Michael Franti stond in 2009 op het podium in Brugge. © GF

De toen-nog-Belgische-soulrevelatie Selah Sue, de Jamaicaanse oude rot Bunny Wailer (van Bob Marley en zijn Wailers, jawel), de Amerikaanse freedom fighter Michael Franti en zijn vrouwelijke evenknie Tracy Chapman waren destijds vier uitroeptekens op rij voor de reggaeliefhebber in mij.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik vooral vraagtekens plaats bij de line-up van vandaag. Goose, Warhaus en Explosions In The Sky doen weliswaar een belletje rinkelen, maar van Newmoon, Kevin Morby of The Temper Trap had ik nog nooit gehoord.

Op muzikaal vlak zat alles dus in ieder geval strak, destijds in 2009. Wat ik echter niet wist, is dat die wereldverbeteraars mij ook heel goed zouden helpen bij mijn plannen met mijn date, die die vrijdagavond Mijn Grote Liefde moest worden. De vuist in de lucht die Franti gebood, kon ik immers naadloos laten overvloeien in een streling langs haar lichaam en haar heupen bewogen ritmisch op de melodieuze reggaebaslijnen van Wailer en co.

Met het risico te klinken als mijn grootvader die zich afvraagt hoe wij tegenwoordig nog aan een lief geraken, zonder thé dansants en slows: lokken die gitaarsalvo's nog wel enige heupbewegingen uit bij de jonge meisjes op het festivalterrein? Deze ondertussen dertiger hoopt het vurig voor de prille twintigers van hetzelfde geslacht en gedacht. Ook al bleek die Grote Liefde uiteindelijk niks meer dan een vakantielief.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!