Vroege vogels op Cactusfestival

07/07/17 om 18:00 - Bijgewerkt om 18:05

Als eerste de festivalweide opstormen. Het is voor veel mensen een speciaal moment. Ook op Cactus waren er heel wat vroege vogels. Om de wachtrij te vermijden of om gewoon op het gemak te gaan verkennen.

Vroege vogels op Cactusfestival

Om 16 uur openden de deuren van het Cactusfestival en de eerste bezoekers stonden al te drummen om als een van de eersten het festivalterrein te kunnen betreden.

Onder hen Hanne Lescrauwaet uit Brugge met haar twee zoontjes Senne (9) en Leon (5). Hoeveel keer ze al op Cactus is geweest, kan ze niet meer zeggen. Maar dit jaar zijn dus ook de kinderen mee. Thuislaten zou moeilijk geweest zijn, want ze zijn de grootste fans van Het Zesde Metaal. "We komen bewust heel vroeg, omdat we alles op het gemak willen verkennen als er nog niet veel volk is", zegt ze. "De kindjes zijn mee voor Het Zesde Metaal. Thuis luisteren ze er vaak naar, dus ze kunnen de nummers goed meezingen." Senne knikt. "Wannes kan goed zingen en de band is ook goed." De kinderen mogen dan wel mee zijn, vroeg eindigt de avond niet voor Hanne. "We zijn hier met de fiets en na Het Zesde Metaal worden de kindjes opgehaald. Wij feesten dan nog eventjes door. We zijn heel benieuwd naar Michael Kiwanuka en Tamino."

Sfeer

Vriendinnen Kato Callebaut en Britt Collier uit Brugge en Angel Molendijk uit Oostkamp zijn er vroeg bij om de lange rij aan de ingang te ontwijken. Ze zijn er elk jaar bij. Uitkijken naar een bepaald optreden doen ze niet, ze komen vooral voor de sfeer. "De sfeer is hier anders dan op alle andere festivals. Veel kalmer", zegt Kato. En zij kan het weten. "In de buik van mijn moeder kwam ik al naar Cactus", lacht ze. "Ik heb nog geen enkele editie overgeslagen. Mijn ouders zijn hier trouwens ook."

Vroege vogels op Cactusfestival

Maar er moet ook gewerkt worden. En dus waren Marie Vandenberghe en Maaike Tjoens uit Brugge er ook vroeg bij. "We werken al enkele jaren op Cactus en hebben intussen een mooi jobke bemachtigd", lachen ze. "We versterken de mensen achter de bar telkens de optredens gedaan zijn, op de drukste momenten dus. We kunnen alle optredens gaan bekijken."

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!