VIDEO Wannes Cappelle: "Wij zijn fan van groepsknuffels!"

07/07/17 om 21:12 - Bijgewerkt om 21:14

Wannes Cappelle speelde vrijdagavond op het Cactusfestival. Na het optreden en vele handtekeningen maakte hij even tijd voor een interviewtje. "Cactusfestival was twee jaar geleden enorm groot voor ons, nu is het perfect op maat van onze muziek", klinkt het.

VIDEO Wannes Cappelle: "Wij zijn fan van groepsknuffels!"

Het aantal schoenen heeft hij niet geteld, maar bij 'Dag zonder schoenen' gingen er beduidend meer schoenen de lucht in dan twee jaar geleden, ik denk zelfs dat we van een record kunnen spreken", vertelt Wannes Cappelle. "Twee jaar geleden stonden we rond de middag en waren we blij dat we festivals zoals Cactus konden doen. Vorige week stonden we rond de middag op Werchter, dat was weer wat aanpassen. Vandaag stonden we in de vooravond bij perfect weer in een ideale setting voor onze groep."

"Vanwaar die groei? Een samenloop van omstandigheden denk ik. De plaat sloeg aan, we hadden met 'Noa de wuppe' zelfs een nummer één hit, wat ik nooit had kunnen denken. Bovendien zijn we als groep ondertussen al twaalf jaar bezig en zijn we geleidelijk aan gegroeid. Dit is niet het succes dat zomaar kwam", klinkt het.

Groepsknuffel

Voor het interview was er nog een handtekeningsessie. "Het is leuk om de fans eens in de ogen te kijken en ik kijk daar zeker niet tegenop. Vroeger was ik grote fan van Willem Vermandere en heb ik zelf nog staan aanschuiven met een elpee van hem voor een handtekening, dus ik weet hoeveel plezier ik hen ermee kan doen."

VIDEO Wannes Cappelle: "Wij zijn fan van groepsknuffels!"

Tot slot zagen we de groepsleden voor het optreden een groepsknuffel doen. "Dat doen we telkens. We komen meestal samen in de auto en hebben het over de zaken waar we mee bezig zijn. Vlak voor het optreden komen we dan samen en zeg ik een woordje, vergelijk het met een voetbalploeg, het is de spirit wat aanwakkeren", lacht Wannes.

Het volledige interview kun je hierboven bekijken en beluisteren!

(TD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!