Torhoutenaar Christophe Brysse bandfotograaf van Triggerfinger

Christophe en zijn vriendin Marijke, die ook fotograaf is. © Foto TV
Redactie KW

Triggerfinger sloot de eerste dag van het Cactusfestival af als headliner en deed dat met verve. Tussen alle animo in leeft ook Christophe Brysse zich helemaal uit als fotograaf van de hardrockband. Voor de 47-jarige Torhoutenaar zijn de grootste stages van het land al lang geen onbekend terrein meer. En Cactusfestival? “Hier kom ik altijd graag terug.”

Het is 2012 wanneer Christophe Brysse, fotograaf in bijberoep, op het festival Leffingeleuren een epische foto neemt van de frontman van Triggerfinger, Ruben Block. “Die haal ik zo nog voor de geest”, mijmert Christophe, die zelfstandig gyproc-zetter is.

“Al crowdsurfend met zijn gitaar en volledig opgaand in het moment. Die foto zal ik niet snel vergeten. Enige tijd later contacteerde de manager van de band mij voor de foto en toen kwam van het één, het ander.”

Combinatie

Ondertussen reist Christophe al vier jaar lang mee met het trio van Triggerfinger. “Ik ben ondertussen de tel verloren van hoeveel foto’s ik precies van hen heb gemaakt. Voor mij is het vooral een hoogtepunt van twee passies die ik heb kunnen combineren met elkaar. Ik ben altijd into rock en métal geweest, al van kindsbeen af, én heb fotografie gestudeerd. In 2007 pikte ik opnieuw de draad op van het fotograferen en ging werken voor Cutting Edge – waar vriendin Marijke Debusschere momenteel aan de slag is als fotografe. Ook met métalband King Hiss trek ik trouwens telkens mee naar concerten en festivals”, zegt Christophe.

Net als TW Classic

De Belgische concertzalen en festivalweides kennen ondertussen geen geheimen meer voor Christophe. Ook Europees reisde hij al mee met Triggerfinger om de beste plaatjes vast te leggen. Een verschil voor hem wanneer hij dan in Brugge komt voor het Cactusfestival, is er nauwelijks. “Dit festival is supertof. Met verschillende genres en nieuwe bands heb ik het festival eigenlijk al altijd erg kunnen smaken. Je mag het uiteraard niet vergelijken met Pukkelpop of Rock Werchter. Net zoals TW Classic, met één podium, is dit festival de max! Hier kom ik altijd graag terug.”

Torhoutenaar Christophe Brysse bandfotograaf van Triggerfinger
© Foto TV

En de fotografische kunsten van Christophe? Die zijn te verantwoorden via een in 2015 ontvangen prijs. Hij behaalde toen met een erg contrastrijk én tegelijk ingetogen beeld ‘Triggerfingerontheroad’ de derde plaats tijdens de prestigieuze Jazz Bilzen Awards. “Je wacht natuurlijk altijd op die ‘ene’ foto. Dat is altijd een beetje een zoektocht. Het is natuurlijk erg leuk als er dan erkenning komt voor je werk.”

Wat volgt nog voor Triggervinger en Christophe? “We gaan richting Zwarte Cross en dat belooft een schitterend evenement te worden. Je kan het een beetje vergelijken met een motortreffen. Daarna zijn we nog te zien op de Lokerse Feesten en Rock Herk.”

(NDB)

Torhoutenaar Christophe Brysse bandfotograaf van Triggerfinger
© Foto TV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier