Plonsen in het zwembad van Cactus Oasis

Het zwembad had zondagnamiddag veel aantrek. © (Foto TV)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Cactusfestival is het meest kindvriendelijke festival van het land. Met Cactus Oasis zetten ze daar nog een stuk meer op in. Zwembad incluis, ideaal op een warme dag zoals vandaag.

Overal waar je kijkt op het festivalterrein, toch zeker overdag, zie je kinderen. Niet toevallig, de voorzieningen zijn immers erg uitgebreid. Je hebt er wuivende hangmatten, strandstoelen en voor de kinderen is er een speeltuin, circusworkshops én een openluchtzwembad. De organisatie van het geheel is in handen van de mensen van Bolwerk. “Bij Cactus waren ze op zoek naar een vernieuwend concept om kinderen nog meer ruimte te geven binnen het festival”, vertelt Thijs Vandewalle. “Wij hebben redelijk wat ervaring, onder meet met de Sinksenfeesten in Kortrijk, en kwamen op het Oasis-concept. Een combinatie van chillen met wellness, waarbij ook volwassenen zich volop mogen laten gaan. Zelfs in het zwembad”, stelt hij. Zwempakken zijn voorzien.

Dat zwembad heeft een grote aantrekkingskracht, vooral de jongste festivalbezoekers laten zich er volop gaan. Ook Noya, de dochter van Krist Martens deed zich te goed aan het zwembad. “Ik heb eigenlijk veel zin om er zelf in te springen, maar ik heb geen zwembroek mee”, lacht Krist. “Toen Noya hoorde dat er een zwembad was, wou ze er per se in. Ondertussen kijk ik toe, samen met mijn vrouw.”

“We zijn vaste bezoekers van het festival, al vele jaren. We hebben het in de loop der tijd zien evolueren, maar het blijft een enorm gezinsvriendelijk festival en dat spreekt ons wel aan. Overdag zie je ons hier samen met Noya en ‘s avonds gaat ze naar de babysitter en dan is het aan ons”, klinkt het met een knipoog. “We zijn van het Brugse, dus dat vormt geen probleem. Welke groepen ik nog wil zien? Ik laat mij leiden door mijn vrouw. Ik geloof dat we vandaag nog zeker naar SX en Air gaan kijken.”

Steven en Sara in hun hokje in Cactus Oasis:
Steven en Sara in hun hokje in Cactus Oasis: “Perfect om op adem te komen.”© (Foto TV)

We doen niet graag aan hokjes denken, maar als de mensen er al zelf in kruipen, dan doen we natuurlijk graag mee. Zo ook met Steven Hovaert en Sara De Hauw, afkomstig uit Gent, die even tot rust komen in een van de ‘hokjes’. “We zijn hier al van gisteren, zaterdag, en bekomen hier wat van onze eerste festivaldag. Gazetje lezen en op het gemak wakker worden. Het is de eerste keer dat we op het Cactusfestival zijn”, vertellen ze. “Maar het is zeker voor herhaling vatbaar. Het is ook perfect voor gezinnen. Nu zitten we hier nog op het gemak, maar eens het muzikale geweld echt losbarst gaan we opnieuw richting podium. We kijken vooral uit naar Kurt Vile, SX en Air. Of we hier gekampeerd hebben? We hebben een motel in de buurt gevonden, veel handiger”, lachen ze.

(TD)