Live op Cactus. Roísín Murphy was kleurrijke afsluiter van Dag 1

07/07/17 om 10:49 - Bijgewerkt op 08/07/17 om 10:39

Wij zijn er klaar voor! Drie dagen lang slaan we onze tenten op in het Minnewaterpark in Brugge. Drie dagen lang brengen we verslag uit van het Cactusfestival met interviews, blogs, fotospecials, video's en meer van dat lekkers. Vandaag vrijdag kijken we alvast uit naar een eerste West-Vlaams hoogtepunt. Hou het allemaal in de mot op www.kw.be/cactusfestival.

op Cactus. Roísín Murphy was kleurrijke afsluiter van Dag 1

© Foto TV

 • Tim Vansteelandt

  Kleurrijke afsluiter

  Met haar constante kostuumwissels en opzwepende beats was Roísín Murphy een kleurrijke en dansbare afsluiter van Dag 1. Hier ziet u alle artiesten van de eerste dag nog eens aan het werk.

  Ook Dag 2 heeft heel wat moois te bieden. Om 12.15 uur steekt Kelsey Lu van wal.

  Roísín Murphy

  Roísín Murphy © Foto TV

 • Tim Vansteelandt

  Wachten op Roísín

  Binnen een dik kwartier is met Roísín Murphy al de laatste act van de dag aan zet. Benieuwd of ze het Brugse publiek kan 'overpoweren'.

 • Tim Vansteelandt

  Richard Ashcroft

  Richard Ashcroft, vooral van zijn hit 'Bittersweet Symphony' met The Verve, zet de weide in vuur en vlam. Met zijn energieke performance kreeg hij de Brugse handen in de lucht.

  Richard Ashcroft

  Richard Ashcroft © Foto TV

 • Thomas Dubois

  VIDEO: Wannes Cappelle over groepsknuffels en Willem Vermandere

  Na het concert maakte Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal even tijd vrij voor een interview. Hij had het daarbij over de groepsknuffels die ze met de bandleden houden én over de tijd dat hij bij Willem Vermandere aanschoof voor een handtekening.

  Het volledige interview bekijk en lees je hier!

 • Thomas Dubois

  Het Zesde Metaal: pure poëzie in het West-Vlaams

  Wannes Cappelle en Het Zesde Metaal kwamen en overwonnen het Minnewaterpark. Ware het niet dat iedereen al recht stond, de heren kregen een staande ovatie.

  Ook van ons. De volledige recensie lees je hier!

 • Tim Vansteelandt

  Gezellig!

  Zeggen dat het gezellig is in het Minnewater, is een understatement van jewelste. Een impressie.

  Cactusfestival

  Cactusfestival © Foto TV

 • Thomas Dubois

  Doe moa vwort!

  Wannes en de zijnen van Het Zesde Metaal zorgen voor het eerste vol veld van deze editie. Voorlaatste nummer 'Noa de wuppe' is een schot in de roos. Net als de rest eigenlijk!

  Verslag, interview en foto's straks!

 • Tim Vansteelandt

  Vluchtelingen

  Wannes Cappelle maakte van de gelegenheid gebruik om de vluchtelingenproblematiek aan te kaarten. "Ik hoop dat, mochten wij in een oorlogssituatie terechtkomen en moeten vluchten, de mensen gastvrijer zullen zijn dan wij."

  Het Zesde Metaal

  Het Zesde Metaal © Foto TV

 • Tim Vansteelandt

  Groepsknuffel!

  De mannen van Het Zesde Metaal spelen momenteel de weide van het Cactusfestival plat. Wij zagen hoe ze zich mentaal voorbereidden op hun optreden.

  Het Zesde Metaal

  Het Zesde Metaal © Foto TV

 • Marlies Maddens

  Smakelijk

  Op Cactusfestival vind je meer om te eten dan alleen een traditioneel bakje friet. Een overzicht!

 • Thomas Dubois

  Het eerste hoogtepunt: Het Zesde Metaal!

  Onder grote aandacht komen Wannes Cappelle en co het podium op! Klaar voor een West-Vlaamse veroveringstocht in Brugge.

 • Thomas Dubois

  Ondertussen is de eerste act begonnen

  De Belgische Egyptenaar Tamino is net begonnen aan zijn concert, het eerste van een hele reeks dit weekend. Hij kan meteen op heel wat bijval rekenen.

  Tamino

  Tamino © Foto TV

 • Tim Vansteelandt

  Welkom aan de eerste bezoekers!

  Onze camera stond klaar om bij de eerste bezoekers te polsen naar hun verwachtingen en dat leverde enkele leuke antwoorden op én een mop. De video kun je hier bekijken!

 • Thomas Dubois

  Nog een uur!

  Over een uurtje openen de poorten van het Cactusfestival officieel en wij zullen er zijn om de eerste bezoekers op te wachten! Ondertussen worden de laatste aanpassingen nog doorgevoerd.

 • Thomas Dubois

  Signeren!

  Voor de liefhebbers zijn er vandaag twee signeersessies aan de merchandise stand. Eerst om 17.50 uur met Tamino en om 19.35 uur met Het Zesde Metaal.

 • Thomas Dubois

  Opener van topkwaliteit

  Het eerste optreden is dat van Tamino om iets na vijven. Hij won De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en mocht vorige week al op Rock Werchter zijn kunnen tonen, met verve overigens. De singer-songwriter wordt een grote toekomst voorspeld, later deze zomer staat hij ook nog op Pukkelpop. Maar eerst vanavond op Cactus dus.

 • Thomas Dubois

  Zonnig op Cactus

  Het belooft alvast heerlijk weer te worden in het Minnewaterpark. Met 24 graden wordt het perfect festivalweer! Smeren is de boodschap.

 • Thomas Dubois

  Tweeten doen we met de hashtag #cactusfest17

  Je kan onze passage op Cactus ook volgen op de sociale media facebook, twitter en instagram. We spread the love using #cactusfest17

 • Thomas Dubois

  Wat schaft de pot?

  Om 16 uur gooien ze de deuren open hier in het Minnewaterpark. Wat staat er op het menu? Tamino, Het Zesde Metaal, Michael Kiwanuka, Richard Ashcroft en Roisin Murphy. Meer moet dat niet zijn. Toch?

  Richard Ashcroft

  Richard Ashcroft © gf

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!