Niet te missen op Cactusfestival 2016

Stefan Vankerkhoven

Welke van de 21 groepen op het Cactus Festival mag u komend weekend niet missen in het Brugse Minnewaterpark ? Wij geven u onze persoonlijke Top 7.

1. Gregory Porter. Jazzpuristen vinden hem te soft en te poppy, maar deze volbloed romanticus heeft een fenomenale stem. Alle vrouwen zullen smelten, zeker als ze zien dat Gregory zelfs bij zwoele temperaturen zijn muts aanhoudt.

2. Charles Bradley. De reïncarnatie van soullegende James Brown. We hopen enkel dat hij het Amerikaans volkslied niet zingt, waarmee zijn nieuwe cd aanvangt. Anders riskeert hij, net als burgemeester Renaat Landuyt bij de kampioenenviering van Club Brugge, uitgefloten te worden.

3. Wilco. Ontwapenende alternatieve Amerikaanse rock op Cactus. Eindelijk eens iets goeds tussen al die drones die uit de US of A overwaaien.

4. Laura Mvula. Ze is even excentriek als Grace Jones, maar ze zingt gelukkig niet vals als die doorzopen en highe ouwe tante vorig jaar. En ze eist geen oesters van de Cactus catering. Wij duimen dat Laura zaterdag een duet zingt met Gregory Porter.

Niet te missen op Cactusfestival 2016

5. Black Box Revelation. Vlaanderens gitaartrots met potige FM-rock. We vragen met aandrang aan Jan Paternoster om zijn gitaar goed in te smeren, zodat ze iets vettiger klinkt dan op cd en dan op Werchter.

6. Air. Dit Franse elektronica duo moet zondagavond als afsluiter van het Minnewaterpark de grootste lounge- en cocktailbar te wereld maken.

7. Damien Rice. Iers melancholicus. Na de Brexit zullen zijn songs zeker nog droever zijn. Hou uw zakdoeken bij de hand. Of verdrink uw verdriet aan de skybar, waar Iedereen vip is voor het goede doel : een welgemeende Brugse fuck you kan aan de decadente en snobistische viptoestanden op andere festivals.