Goose : “Speciaal optreden voor de familie”

Onze journaliste Ilse in gesprek met drummer Bert Lybeert (l) en zanger Mickael Karkousse. © Tim Vansteelandt
Ilse Naudts

De ouders van zanger Mickael Karkousse en drummer Bert Lybeert kijken straks trots toe hoe hun zonen de eerste festivaldag afsluiten. Wij hadden voor het optreden even de tijd voor een kort interview voor kw.be.

Is het speciaal om in West-Vlaanderen op het podium te staan?

Mickael: “Dit is vooral speciaal voor onze ouders. Zo’n festival dichtbij huis vinden ze super. Ze willen er dan perse bij zijn. Nog voor we hen kunnen uitnodigen, hebben ze al gezegd dat ze zeker komen. De hele familie is hier : ouders, broers, zussen…”

Bert : “Ik denk dat de locatie er voor hen meer toe doet dan voor ons. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor hen een mooi moment is omdat ze hier de bevestiging zien van hoe we gegroeid zijn. Zij hebben tenslotte alles van in het begin meegemaakt. Van een mini-jeugdgroepje tot waar we nu staan.”

Het samenhorigheidsgevoel van samen dansen en springen kan je met niets vergelijken

Wat vinden jullie van het Minnewaterpark als locatie? Het romantische, sfeervolle kader wordt meer geassocieerd met pakweg een Gabriël Rios dan met jullie hardere elektrorock.

Mickael : “Volgens mij past het hier beiden. De intimiteit van de singersongwriter, maar net zo goed de hardere dansbare muziek waarop je helemaal kan losgehen. Zo’n groot publiek, dat samen dezelfde ervaring deelt op een locatie, dat is heel krachtig. Het samenhorigheidsgevoel van samen dansen en springen kan je met niets vergelijken.”

Spelen jullie op een festival een andere set dan in een clubsetting? Passen jullie de playlist aan?

Bert : “Het is een mooie kans om nieuwe mensen onze muziek te leren kennen. We spelen zowel nieuwe nummers als bekende. Wij hebben maar een credo sinds we begonnen zijn: je moet je amuseren! Een optreden is voor ons maar geslaagd als het publiek een tof moment beleeft, of ze ons nu al kennen of niet.”

En hebben jullie speciale rituelen voor jullie beginnen?

Mickael : “We verkleden ons meestal samen. En doen dan wat stretchoefeningen.”

Stretchoefeningen?

Bert : “Het is belangrijk dat onze spieren goed los zijn en dat we opgewarmd zijn voor een optreden.”

Mickael : “Mensen onderschatten dat soms. Het is best intensief. Je moet van 0 onmiddellijk naar 100 procent. Je vliegt er meteen in en moet er onmiddellijk staan.”

Succes heren. Begin maar op te warmen!

Goose straks vanaf 23u45

(IN/foto’s TV)

Goose :

Goose :

Goose :

Goose :

Goose :

Goose :

Goose :

Goose :

Goose :

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier