GESPOT: Steven Mahieu

08/07/17 om 15:28 - Bijgewerkt om 15:32

Stand-upcomedian Steven Mahieu is een vaste klant op Cactusfestival. Ook dit jaar is hij de volle drie dagen present.

GESPOT: Steven Mahieu

Steven Mahieu is dan wel afkomstig van Jabbeke, hij bracht zijn hele schooltijd door in Brugge. Dat maakt hem een halve Bruggeling. Als muziekliefhebber is Cactusfestival dan ook een niet te missen festival voor hem. Tijdens het optreden van Taxiwars spotten we hem met zijn vrouw Kim Rau en kindjes Bent en Renee. "Ik denk dat we nu al tien jaar samen naar Cactusfestival komen", vertelt Steven. "Het festival staat ieder jaar in het rood gemarkeerd in de agenda. Ik kom zo veel dat het eigenlijk een beetje gênant aan het worden is. Ik stuur zelfs mails en sms'jes naar vrienden om hen te overtuigen om te blijven komen. Wellicht zijn er ondertussen enkele die tegen hun goesting komen, maar het wel nog doen om van mijn gezaag af te zijn." (lacht, red.)

Reünie

"Voor mij is Cactusfestival een soort reünie. Je komt constant mensen tegen die je kent van vroeger en die je maar één keer per jaar ziet. Het weerzien is altijd heel hartelijk en het ideale alibi om de remmen eens goed los te gooien", vertelt Steven, terwijl zoontje Bent op zijn schouder de capriolen van Tom Barman gadeslaat. "We willen de liefde voor muziek overdragen naar onze kinderen, maar tegen 16.30 uur komt de schoonpapa erachter en zijn we helemaal zorgeloos. Zelf overnachten we ook bij de ouders van Kim, op een steenworp van het festival. Het is voor ons dus luxe, een beetje alsof we in een bed&breakfast zitten: we slapen in een bed, komen met de fiets én hebben opvang voor de kinderen."

Energie

Steven is er voor de volle drie dagen. Gisteren was hij dus ook van de partij. "Het was gisteren allemaal goed, behalve het laatste (Roisin Murphy, red.). Dat kon me niet 100 procent bekoren. Maar sowieso is het wel een mooie affiche. Ik stel vast dat er meer energie in de line-up zit dan vorig jaar. Vorig jaar werden we precies allemaal in slaap gewiegd. Je kon amper praten met elkaar of je hoorde iemand verongelijkt 'sssjjjt' in je richting blazen. Dit jaar zullen we zelfs kunnen dansen op Jamie Lidell en Goose."

En naar wat kijkt hij nog allemaal uit? "Euhm, daarvoor zal ik toch eens naar het programma moeten kijken. Het is voor mij zodanig evident dat ik ieder jaar naar Cactusfestival kom, dat het er weinig toe doet wie er allemaal komt spelen en ik dus amper weet wie er op de affiche staat." (lacht, red.) (TOGH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!