Thomas Dubois
Opinie

07/07/17 om 15:01 - Bijgewerkt om 15:00

De Kaiser Chiefs klimmen in de bomen die Goose zal rooien

Journalist en festivalfreak Thomas Dubois komt voor het derde jaar op rij als festivalreporter naar het Cactusfestival, voor het eerst het hele weekend. Hij heeft er alvast zin in.

De Kaiser Chiefs klimmen in de bomen die Goose zal rooien

Na vier dagen op het drukste festival van het land vertoefd te hebben, is het met veel plezier dat we uitkijken naar drie dagen op het gezelligste festival van België. En, goed nieuws, ik heb eindelijk mijn stem terug. Mijn buren zullen het misschien minder plezant vinden, maar het is wel ideaal en net op tijd om mee te kwelen met Het Zesde Metaal. Meteen een van de groepen waar ik naar uitkijk. Twee jaar geleden stonden ze hier op een ontiegelijk vroeg uur geprogrammeerd. Nu spelen ze in de vooravond en mogen ze zich zeker verwachten aan een vol Minnewaterpark, de perfecte setting voor de liedjes van Wannes en co, de West-Vlaamse trots. Of zoals in een recensie na Rock Werchter te lezen stond: internationale muziek met een West-Vlaams tintje.

Het moet het begin worden van een heerlijk weekend in het groen. Kuieren in goed gezelschap aan het water, proeven van de vele lekkernijen of plezier maken aan de kleine of lange bar. Het zijn sowieso enkele van de activiteiten waar we tijd voor maken tussen het reportages maken door.

En af en toe een optreden meepikken natuurlijk. Met Warhaus en Goose zijn er nog twee West-Vlaamse bands. In vergelijking met vorig jaar, toen we enkel SX hadden, worden we dit jaar verwend. De lokale aanwezigheid is gezien de vele kwalitatieve West-Vlaamse bands meer dan normaal. Warhaus is wellicht het meest succesvolle soloproject van de Balthazar-mannen, benieuwd naar zijn show zondagavond. Enkele uren later mag Goose het Minnewaterpark opnieuw tot de wortel rooien met hun stevige beats, de perfecte afsluiter van een festival. Een feest om de nieuwe werkweek in te gaan.

Als mogelijk pikken we ook enkele nummers mee van de andere headliners. Uitkijken doen we vooral naar Kaiser Chiefs, een groep die we zelf al ontelbaar veel aan het werk zagen, vooral dan op de weide van Werchter. Zanger Ricky Wilson is een gigantisch podium gewoon en klimt graag in vanalles en nog wat. Op dat moment zullen de bomen er nog staan, dus dat treft, maar het is afwachten in hoeverre de hits ook op Cactusfestival van begin tot einde worden meegezongen.

It's a bitter sweet symphony, en we zijn er helemaal klaar voor!

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!