Dansen op Jamie Lidell in de zonsondergang

08/07/17 om 23:48 - Bijgewerkt om 23:46

Jamie Lidell & The Royal Pharaohs bouwden een stevig feestje als subheadliner op de tweede dag van Cactus. De Brit bundelde zijn grootste hits in het begin van de set, waardoor de rest van de show wat vaart verloor.

Dansen op Jamie Lidell in de zonsondergang

Met een raszuivere versie van zijn hit Multiply als openingsnummer wisten Jamie Lidell & The Royal Pharaohs alle zittenden meteen op de been te krijgen. Bovendien volgden daarna twee andere kleppers uit zijn repertoire: Another Day en Little Bit of Feel Good, zij het een beetje minder zuiver. The Royal Pharoahs zijn blijkbaar zodanig goed dat ze moeiteloos de hits door de molen kunnen draaien. De vele ritmewisselingen waren indrukwekkend, maar zo zetten ze meerdere keren het dansende publiek op het verkeerde been.

In het eerste kwartier had Jamie Lidell dus al zijn grootste hits achter de rug. Ondanks het aanstekelijke enthousiasme van Jamie viel de show daarna wat in elkaar, al deerde dat de pakweg eerste tien rijen voor het podium niet. De fans van het eerste uur dansten alsof hun leven ervan af hing, ook op nummers als How Did I Love You Before en Julian uit Jamies nieuwste plaat Building a Beginning.

Britse Stevie Wonder

Naar het einde van de show toe ging het tempo weer de lucht in en werd het alsnog een dijk van een optreden, al hoopte uw dienaar toch nog om Enough is Enough te horen, ook na de selfie met het publiek. Tevergeefs. Persoonlijk stelde de Britse Stevie Wonder (die stem!) dus ietwat teleur. De vele gelukkige gezichten die ik zag na het optreden doen me wel vermoeden dat ik wellicht alleen sta met mijn mening. (TOGH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!