Marlies Maddens
Marlies Maddens
Freelance reporter
Opinie

07/07/17 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:20

Cactusfestival... Altijd een beetje reizen

Journaliste Marlies Maddens schuimt al jaren de zomerfestivals af, van Graspop tot Tomorrowland of Pukkelpop. Ook tegen een dagje Cactusfestival ontdekken kon ze geen nee zeggen.

Cactusfestival... Altijd een beetje reizen

Marlies tijdens haar laatste passage in Brugge twee jaar geleden, samen met de KW-Cactusredactie en Lies Vandenberghe. © (Foto TV)

Op dit ogenblik weerklinken de eerste noten op het groenste festival van ons land en ongetwijfeld ver daarbuiten, Cactusfestival. Het mooie Minnewaterpark mag gedurende een weekend opnieuw meer aanschouwen dan een aantal kwekkende eenden, want vandaag alleen al doen Het Zesde Metaal, Róisín Murphy, Richard Ashcroft, Michael Kiwanuka en de beloftevolle Tamino het idyllisch stukje Brugge daveren. Dat Cactus zoveel meer is dan enkel muziek mag duidelijk zijn. Je ziet er niet enkel de gebruikelijke jonge garde, maar ook heel wat gezinnen. In Cactus Oasis kun je even wegdromen in een hangmat of waan je je even op een tropisch eiland in de strandstoelen terwijl de kinderen ravotten in de speeltuin. Cactusfestival is altijd een beetje reizen, ook doorheen culinaire oorden. Gewoon op Vlaamse en grootmoeders wijze, maar ook Italiaanse, Oosterse, Libanese en andere gerechten proef je op de Mmm...Markt.

Groen festival, weet je wel. In beide betekenissen van het woord. Als waterschaarste de provincie teistert, gaan ze bij Cactus echt geen zwembad vullen. Enter de vervanger 'drypool'. Bruine zeep, plastiek en een béétje water. Wie gaat het zwembad nog missen? Wij kijken er in elk geval naar uit om jullie massaal al glijdend op beeld te zetten.

Even terug bij de les, want er moet natuurlijk over muziek geschreven worden ook! Eerste hoogtepunt voor de KW-redactie vanavond is ongetwijfeld Het Zesde Metaal, onze West-Vlaamse trots. Wannes & co zullen zich als een vis in het water voelen in het Brugse. Kan niet anders dan een knaller van een optreden worden. En wees nu eerlijk. In welke provincie zal er meer meegezongen worden dan in de onze? Werelds voor ons, maar het kan natuurlijk nog groter. De organisatie wist niemand minder dan Kaiser Chiefs te strikken op zaterdag.

Weersvoorspelling: check! Affiche: check! Frisse pintjes: check! Laat maar komen.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!