Black Box Revelation, gitaren die door merg en been gaan

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Wie de Black Box Revelation niet kent, zou denken dat je een hele groep aan het werk ziet. Maar in feite zijn ze slechts met twee.

Al zouden we liegen, tegenwoordig doen Jan Paternoster (die van De Slimste Mens) en Dries Van Dijck van de Black Box Revelation voor de live optredens beroep op twee achtergrondzangeressen en af en toe springt er nog een extra muzikant bij. Maar toch, wat ze voor sound creëren is straf. Enig in hun soort. We durven enkel te vergelijken met The Black Keys, die zijn ook twee, maar die zijn wellicht toch nog een slag groter.

Ze slagen er bovendien in om hun stevige gitaren ook erg toegankelijk te houden, radiovriendelijk zeg maar. Voor sommigen neigt dat misschien iets te veel naar het commerciële, maar het zal Jan en Dries worst wezen. Ondertussen deden ze alle grote festivals al meermaals aan, waaronder het voorprogramma van AC/DC recent, en nu mochten ze ook het Minnewaterpark veroveren en dat deden de twee met verve.

Black Box Revelation ging van start met de radiohits ‘High on a wire’, ‘Do I Know U’ en ‘War Horse’, waarmee de sfeer ermee in zat en ook de andere hits zoals ‘I Think I Like You’, ‘Set Your Head On Fire’ en ‘Gloria’ passeerden. Een greatest hits set om u tegen te zeggen, een van de headliners van de toekomst in België.

In Brugge was de ontvangst alvast goed.

(TD)