Bus naar Lourdes (4) : Op souvenirjacht in Lourdes-aan-de-Grot

23/06/11 om 11:46 - Bijgewerkt om 11:46

Lourdes is meer dan enkel een heiligdom met duizenden gelovigen die bidden voor het welzijn van hun ziel. De smalle steegjes richting grot worden omarmd door de ene souvenirshop na de andere, die stuk voor stuk de meest bijzondere gadgets en memorabilia verkopen. Een bloemlezing.

1. Het lichtgevend Mariabeeldje. U wil de Heilige Maagd te allen tijde vereren en haar ook 's nachts met een Weesgegroetje plezieren? Dan is dit lichtgevend kleinood onontbeerlijk voor u. U kan het object in verschillende maten verkrijgen en we troffen zelfs een exemplaar met ingebouwd 'Ave Maria'-deuntje aan! Kostprijs: 12,10 euro.

2. Miniatuurversie van paus Johannes-Paulus II. Veruit de populairste en langstzittende paus uit de recente katholieke geschiedenis. Gelukkig schetst dit ministandbeeld de nog kwieke Poolse paus uit de tachtiger jaren, anders zou een versie met bijhorende pauselijke rolstoel iets te duur zijn uitgeslagen. Noot: ook van paus Benedictus XIV vonden we beeldjes, zij het in iets bescheidener aantallen. Kostprijs: 17,50 euro.

3. Überkatholieke flessenopener. Om uw frisse pint of frisdrank steeds met de zegen van de Heer open te knallen, hebt u deze flessenopener nodig! Met dit hulpmiddel wordt zelfs het spreekwoordelijke pintje te veel oogluikend toegelaten door uw wederhelft. Ook verkrijgbaar in blauw en wit. Kostprijs: 3,10 euro.

4.Gezegende badslippers. Wie deze 'sloefen' aanbindt om zijn bad of douche te verlaten, hoeft nooit een valpartij te vrezen. Voorzien van officieel Lourdesembleem kan u met een gerust gemoed genieten van een deugddoend wasje. Kostprijs: 4 euro. Een ba(d)(t)je!

5. Pillendoos met Bernadette. Wie zijn medicatie op een christelijk verantwoorde manier wil innemen, kan kiezen uit een wijd gamma aan pillendoosjes met Lourdesopschriften. Ons lodder oog viel op de versie met een biddende Bernadette. Lijkt ons ook uiterst nuttig om Dafalgans en andere katerwerende middelen in te bewaren. Kostprijs: 4,50 euro.

6. Gewijd babyslabbetje. Om uw kroost al van kleins af de christelijke waarden bij te brengen. Gegarandeerd resistent tegen hardnekkige vlekken waar zelfs een combinatie van Dash en Katrien Devos' Bonux geen oplossing mee weten. Kostprijs: 3,30 euro.

7. De Heilige ovenwant. Heerlijke ovenschotels en dito taarten zijn een evidentie met deze ovenwant! Kokkerellen is nog nooit zo heerlijk geweest als met deze ovenwant. En vreest niet voor brandwonden! Kostprijs: 3,60 euro.

8. Officieel 'I love Lourdes' T-shirt. Opvallen op het thuisfront doet u zeker met dit modeverschijnsel. Vergeet 'I love NY' of 'I love Paris', uw affectie voor Lourdes zal zonder meer geapprecieerd worden. Kostprijs: 12 euro.

Hors catégorie: Het grootste Mariabeeld van Lourdes. Sommigen richten hun tuin in met een rustiek tuinhuis en bijhorend barbecuestel, maar u kan ook voor een levensgroot (1,80 meter!) Mariabeeld tussen uw groen opteren. Verhuis die tuinkabouter maar snel naar de zolder, al moet u al een ietwat vermogende portefeuille hebben om dit exemplaar in huis te halen. Voor 4.500 euro is Maria de uwe!

(PVH)

Met medewerking van Reizen Herman & Vandamme.

Lees meer over: