Bus naar Lourdes (1) : Het beloofde land

20/06/11 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:33

Bron: Kw

De komende week vertoeft reporter Philippe Verhaestniet in ons (druilerige) Belgenlandje, maar maakt hij de oversteek richting Pyreneeën. Meer bepaald naar het stadje Lourdes. Dit vredige oord telt om en bij de 17.000 inwoners - Tielt in 't klein, zouden ze daar ook een verkeersvrije Markt gehad hebben ? - maar is vooral bekend omwille van het feit dat ene Bernadette Soubirous in 1858 de maagd Maria zou mogen aanschouwen hebben. Zóu, schrijven we wel, want wonderbaarlijke gebeurtenissen uit tijdens zonder fotografie, film en - oh help ! - internet nemen we toch met een korreltje zout.

Sindsdien ontpopte Lourdes zich tot het bekendste bedevaartsoord ter wereld en dat was voor ons reden genoeg om er onze nieuwe zomerreeks voor Krant van West-Vlaanderen in te blikken. Er wacht ons eerst een dertien uur lange busreis richting de Parel aan de Katholieke Kroon, waar volgens de eerste geruchten elk uur een...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!