Burgemeester Steve Vandenberghe kleurde zijn jaren als strandredder met Willy Sommers

Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Steve Vandenberghe, burgemeester van Bredene.

De Lijst van de Burgemeester brengt ons ook deze week naar de kust en wel naar Bredene. Daar vinden we Steve Vandenberghe (44) terug, burgemeester en ook Vlaams parlementslid voor SP.A. “Zelf ben ik totaal niet muzikaal”, bekent de burgemeester meteen. “Nooit gezongen, tenzij op feestjes, en nooit een instrument bespeeld. Op blokfluit na, maar dat was een deel van mijn opleiding als leerkracht.”

Ik weet nog net het verschil tussen The Beatles en The Rolling Stones

De Bredense burgemeester noemt zichzelf ook zeker geen muziekfanaat. “Ik ben niet actief bezig met muziek en heb er ook heel weinig kennis van. Ik weet nog net het verschil tussen The Beatles en The Rolling Stones. Maar dat belet niet dat ik kan genieten van mooie muziek en af en toe eens luid meezing op een feestje.”

En kenner of niet, Steve Vandenberghe heeft alleszins voldoende favoriete nummers. Gevraagd naar een top 10, kregen we er meteen 12 terug. Welke dat zijn, ontdek je hier :

Deze playlist werd gemaakt via Deezer. Indien u enkel 30 sec. per nummer te horen krijgt, meldt u zich best eerst aan via deezer.com.

Hieronder mijn inbreng. Hopelijk is dit voldoende .

01 Het Werd Zomer – Rob De Nijs

“Als ik mij eens laat verleiden tot karaoke, een guilty pleasure moet ik toegeven, dan is dit mijn lievelingslied.”

02 Als Een Leeuw In Een Kooi – Willy Sommers

“Dit liedje van Willy Sommers was het lijflied tijdens mijn periode als strandredder, tussen 1989 en 1994.”

03 Weather with you – Crowded house

“Ook goede herinneingen aan. Dit was het liedje dat we als redders gebruikten om meisjes mee te versieren. Wij zongen dan altijd ‘everywhere you go, always take the redders with you’

https://www.youtube.com/watch?v=ag8XcMG1EX4

04 The Way To Your Heart – Soulsister

“Op dit nummer danste ik de eerste keer met een meisje in een dancing in Nieuwpoort.”

05 My Heart Will Go On – Céline Dion

“De titelsong van de film Titanic, maar da’s niet waarom het nummer voor mij zo belangrijk is. Het is een fijne herinnering, want het nummer was openingsdans op mijn huwelijksfeest.”

06 Always Look On The Bright Side Of Life – Monty Python

“The Life of Brian was één van de favoriete films in mijn jeugd. En dit nummer is altijd blijven plakken.”

https://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ

07 Daar Gaat Ze – Clouseau

“Een van de eerste hits van Clouseau. Dit liedje roept herinneringen op aan de vele fuiven tijdens mijn periode aan de Normaalschool in Brugge.”

08 Happy X-Mas. War is over – John Lennon

“Wat mij betreft hét ultieme kerstlied, met jammer genoeg nog steeds een zeer actuele betekenis.”

09 Iedereen Is Van De Wereld – The Scene

“Ook een zeer actuele betekenis, maar het is me vooral bijgebleven als campagnelied voor de actie ‘Kom op tegen Kanker’…”

https://www.youtube.com/watch?v=hEfAjdfyhrM

10 De muziek van de serie Band of Brothers

‘Ik ben heel erg geïnteresseerd in WOII en meer in het bijzonder de landing in Normandië. Band of Brothers is dan ook met voorsprong mijn favoriete serie en ook de muziek is fantastisch.”

11 Daddy Cool – Boney M.

“Niet dat ik zo’n grote fan ben van banale disco uit de jaren ’70, maar alles van Boney M. doet mij denken aan een hilarische sketch van onze Bredense stand-up comedian Piv Huvluv.”

12 Envoi – Absynthe Minded :

“Een West-Vlaamse groep mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Deze vertaling van een gedicht van Hugo Claus is een nummer met internationale allure.”