Burgemeester Sandy Evrard (Mesen): "Als ik dit hoor, ben ik weer 10 jaar oud"

19/04/16 om 05:00 - Bijgewerkt om 05:00

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Sandy Evrard, burgemeester van 's lands kleinste stad : Mesen!

Sandy Evrard is een van de weinige burgemeesters in deze reeks die echt muzikaal is én een instrument kan bespelen. "Sinds mijn jeugd speel ik de trompet. Jammer genoeg ontbreekt me de laatste jaren de tijd om nog veel te oefenen", vertelt Sandy Evrard. "Mijn jaren in de Mesense fanfare hebben me gevormd tot de man die ik nu ben. Ik vind muziek spelen op zich natuurlijk leuk en ik had weinig moeite om als jonge gast mijn stukken in te studeren. Maar muziek spelen staat bij mij ook gelijk aan vriendschap, sociaal engagement en mijn eerste stappen in de politiek. Via de fanfare rolde ik in een vriendengroep en leerde ik verantwoordelijkheid op te nemen en in groep werken. Onbetaalbare opleiding en voorbereiding tot de lokale politiek. De uitstappen met de fanfare staan nog allemaal in mijn geheugen gegrift."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!