Burgemeester Rita Demaré (Hooglede) komt in de wagen tot rust met Yevgueni en Klara

24/11/15 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:33

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Rita Demaré, burgemeester van Hooglede.

Burgemeester Rita Demaré kent naar eigen zeggen niet zoveel van muziek. "Tijdens mijn lager onderwijs heb ik drie jaar notenleer gevolgd en twee jaar pianoles. Ik kan dus noten lezen en enkele eenvoudige stukjes op de piano spelen, maar ritme houden is een probleem", vertelt ze. "Ik woonde in Gits en ik kon die eerste jaren ook daar volgen. Als ik wilde voortdoen, moest ik naar Hooglede. En 't is raar om zeggen, maar dat was 'te ver'. (lacht)." Rita Demaré borg haar muzikale ambities dan maar op en koos voor ander tijdverdrijf. "Ik werd toen ook intern in Barnum, dus was het sowieso nog moeilijk te combineren", aldus de burgemeester.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!