Burgemeester Marc Doutreluigne (Zwevegem): "Ik geniet van de talenten van anderen"

26/01/16 om 05:00 - Bijgewerkt om 05:00

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Marc Doutreluigne, burgemeester van Zwevegem.

Burgemeester Marc Doutreluigne heeft het wel voor Franse en Franstalige muziek, zo blijkt ook uit de Lijst van de Burgemeester hier wat verderop. "Ik ben vooral fan van het betere Franse chanson, wat vermoedelijk te verklaren is door het feit dat ik tijdens mijn jeugd en in mijn omgeving geconfronteerd werd met de Franse cultuur", legt hij uit. Leo Ferré, Jean Ferrat, Brel, Brassens, Clerc,... ze passeren allemaal geregeld de revue. "Als openingsdans op ons huwelijksfeest werd Adamo gedraaid met 'Vous permettez monsieur', met een knipoog naar mijn schoonvader."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!