Burgemeester Lies Laridon (Diksmuide) : “Dromen van een betere wereld”

Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Lies Laridon, burgemeester van Diksmuide.

Lies Laridon is misschien we de meest muzikale burgemeester die we in deze reeks brengen, want de Diksmuidse burgemeester is ondanks de drukke bezigheden nog actief in het koor én in de harmonie én ze zong recent nog voor de 80-jarigen van haar stad.

Als de gezondheid geen roet in het eten gooit dan natuurlijk. “Ik zing normaal als sopraan in het Sint-Niklaaskoor, maar door problemen aan neus, keel en oor, heb ik een tijdje moeten afhaken”, vertelt Lies Laridon. “Jammer, want ik zing graag. Daarnaast speel ik ook nog piano thuis, en dwarsfluit in de harmonie. In januari hebben we ons winterconcert, daar kijk ik alvast naar uit!”

Naar concerten gaat Lies Laridon niet veel. “Wegens tijdsgebrek vooral”, aldus de burgemeester. “Want eigenlijk zou ik best wel vaker naar een concert willen gaan.”

Ook hier nu trouwens geen tijd voor een concert, wél voor de top 10 met de favoriete liedjes van Lies Laridon :

>> Deze playlist werd gemaakt via Deezer. Indien u enkel 30 sec. per nummer te horen krijgt, meldt u zich best eerst aan via deezer.com.

01 Don’t cry for me Argentina – Andrew Lloyd Webber

“Da’s echt schitterende muziek, ik ben echt fan van het werk van Andrew Lloyd Webber. Niet alleen van Evita trouwens, ook Cats en Jesus Christ Superstar vind ik erg mooi. Het is technisch moeilijk om te brengen, maar daarom net een uitdaging. Ook de inhoud van Evita vind ik erg mooi, een inspirerend verhaal. Ik heb de musical helaas nog niet live gezien, maar dat staat nog op mijn verlanglijstje. Cats heb ik wel al eens gezien.”

https://www.youtube.com/watch?v=MEMUsC8ppU0

02 Only Time – Enya

“Ik heb Only Time gekozen, maar kon eigenlijk eender welk liedje van Enya gekozen hebben. Ik vind alles wat ze brengt goed. Voor mij is dit echt muziek om de gedachten eens te verzetten, om weg te dromen en hectische tijden even weg te denken.”

03 C’est mon bateau – Jo Lemaire

“Een Belgische zangeres, een erg sterke madam. Ik heb ze ooit weten optreden in Diksmuide. ‘C’est mon bateau’ vind ik een van haar mooiste nummers. Prachtige melodie, muziek om naar de toekomst te kijken.”

04 Once upon a time in the West – Ennio Morricone

“Ik heb deze er uitgekozen, maar eigenlijk vind ik het hele oeuvre van Morricone mooi. Hele mooie muziek en dat mag dus gerust intrumentaal zijn. Of ik fan ben van westerns? Niet speciaal eigenlijk, maar de muziek vind ik wel fantastisch.”

https://www.youtube.com/watch?v=2s0-wbXC3pQ

05 Summer of 69- Bryan Adams

“Op zich heb ik niet veel met Bryan Adams en ook dit nummer is niet echt mijn favoriete liedje, maar ik ben geboren in 1969, dus mocht deze er wel bij.”

06 L’été Indien- Joe Dassin

“Ook Franse chansons kan ik zeer smaken. Joe Dassin en deze ‘L’été Indien’ is daar eigenlijk maar één voorbeeld van. Jacques Dutronc, Gilbert Bécaud,… noem maar op.”

07 Non, je ne regrette rien- Edith Piaf

“Edith Piaf mocht ook niet in mijn lijst ontbreken en zeker dit liedje niet. Het heeft ook een symbolische waarde voor mij, ook als burgemeester. Je neemt beslissingen, omdat je op dat moment oprecht overtuigd bent dat je de goede keuze maakt. Het is altijd makkelijk nadien kritiek geven.”

https://www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88

08 De Roos – An Christy

“Een klassieker natuurlijk, een liedje dat mij er aan doet denken hoe graag je iemand kunt zien, zonder dat je de woorden zelf moet verzinnen. En dan bedoel ik niet alleen je partner, het liedje wordt ook vaak gespeeld op begrafenissen. Een mooi nummer voor wie je graag ziet of hebt gezien.”

09 Imagine -John Lennon

“Een liedje dat zeker in deze tijden nog een plaats heeft. Want dromen van een betere wereld, daar kan iedereen tegenwoordig wel deugd van hebben. Living together in peace, het is iets waar we tegenwoordig alleen maar kunnen van dromen. Maar dat moeten we zeker blijven doen.”

10 Daar gaat ze -Clouseau

“Ik wilde er ook graag iets Nederlandstalig bij en dit liedje van Clouseau is een van de mooiste die er is.”