Burgemeester Johan Vande Lanotte speelde ooit een rampzalig optreden in Dranouter

23/02/16 om 06:06 - Bijgewerkt om 06:06

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Johan Vande Lanotte, minister van staat en burgemeester van Oostende.

Wie hem vooral uit de nationale politiek kent, zou het misschien niet vermoeden maar burgemeester Johan Vande Lanotte heeft best wel een muzikaal verleden. Hij speelde onder meer gitaar, muziektrommel en schuiftrombone. "Ik heb ruim 25 jaar muziek gespeeld", aldus Johan Vande Lanotte. "Het is niet zo dat ik het nu als een gemis ervaar dat het er niet meer van komt. Maar ik zou zeker nog wel eens muziek willen spelen als er de tijd voor is. Of dat er van zal komen als ik eind dit jaar de nationale politiek vaarwel zeg? Neen, dat denk ik niet. Ik zal het nog altijd druk genoeg hebben dan."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!