Burgemeester Francis Benoit : "Nog elk jaar naar Pukkelpop, maar niet voor de headliners"

05/01/16 om 11:12 - Bijgewerkt om 12:44

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Francis Benoit, burgemeester van Kuurne.

De eigen muzikale strapatsen van burgemeester Francis Benoit blijven beperkt tot een paar jaar dwarsfluit in een ver verleden, maar de Kuurnse burgemeester is wel jaren op een andere manier druk bezig geweest met muziek. Hij was in 2002 de oprichter van Novarock, het Kortrijkse festival dat snel uitgroeide tot dé voorjaarsklassieker van het festivalseizoen. "We programmeerden Gabriel Rios in de vooravond, nog voor Broad Daylight een hit was geworden", herinnert Francis Benoit zich nog. "Ook Goose hadden we al vrij snel, om vier uur in de namiddag toen nog, en ook Selah Sue speelde een van haar eerste optredens op Novarock."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!