Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Staden) kan niet in stilte werken

09/02/16 om 05:00 - Bijgewerkt om 05:00

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Francesco Vanderjeugd uit Staden, de jongste burgemeester van het land.

Francesco Vanderjeugd, de jongste burgemeester van het land, groeide op in een gezin met vijf kinderen waar muziek erg belangrijk is. "We waren een beetje de familie Von Trapp", lacht Francesco Vanderjeugd. Alle kinderen werden er van jongsaf aangespoord muzieklessen te volgen en een instrument te leren. Zijn zus speelde piano, zijn broers trompet, gitaar... en de jongste mocht ook piano leren. "Ik was een achterkomertje en dat heeft mijn muzikale carrière wat genekt", vertelt de burgemeester. "Ik had een nogal strenge pianolerares en ik deed dat daarom niet zo graag. En omdat ik de laatste was, waren m'n ouders al niet meer zo streng en hebben ze me niet meer gedwongen voort te doen toen ik mijn 'courage' kwijt was: ik mocht stoppen. Achteraf bekeken heb ik daar wel spijt van, want eigenlijk speelde ik wel graag piano."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!