Burgemeester Dirk Verwilst (Meulebeke): “Nooit interesse gehad in muziekopleiding”

Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Dirk Verwilst, burgemeester van Meulebeke.

Deze week trekken we naar de berengemeente Meulebeke, voor wat ‘bère goeie’ muziek gekozen door burgemeester Dirk Verwilst. De burgemeester heeft een brede smaak, maar was zelf nooit een muzikaal talent. “Zeer zwak”, omschrijft Dirk Verwilst zijn eigen muzikale talenten. “Ik heb nooit een muziekinstrument bespeeld of notenleer gevolgd. Maar ik bewonder wel de mensen die muzikaal zijn aangelegd en instrumenten kunnen bespelen.”

Ik koos voor de sport als ontspanning

“In mijn jeugdjaren was studeren, werken op het veld en voetballen al een maximum aan activiteiten. Ik koos voor de sport als ontspanning en had in mijn jeugdjaren geen interesse in muziekopleidingen. Die werden trouwens toen trouwens ook in veel mindere mate aangeboden dan dat nu het geval is.”

Nooit zelf muzikaal bezig geweest dus, maar wel een brede interesse, van binnen en buiten de grenzen, in verschillende windrichtingen en over verschillende genres heen : schlagers, kleinkunst, rock,…

“Nu geniet ik van een breed aanbod wat muziek betreft”, aldus de burgemeester. Wat er zo allemaal uit zijn cd-speler komt, kan je hier ontdekken:

>> Deze playlist werd gemaakt via Deezer. Indien u enkel 30 sec. per nummer te horen krijgt, meldt u zich best eerst aan via deezer.com.

01 Peter Maffay – Du

“Volgens mij is dit nummer van Peter Maffay een van de mooiste liedjes aller tijden. Een waardige nummer één dus.”

02 Bryan Adams – Everything I Do (I do it for you)

“Ook ‘Everything I do’ is gewoonweg een prachtig nummer, geschikt om je geliefde te bekoren. Bryan Adams heeft trouwens nog wel meer goeie liedjes en die moeten niet altijd traag zijn. ‘Summer of ’69’ is een ideaal nummertje om eens uit de bol te gaan.”

03 Stan van Samang – Een ster

“Dit liedje heeft iets om even bij stil te staan. Soms op mooie momenten, maar ook soms op minder mooie momenten.”

04 Prince and the revolution – Purple Rain

“Aan deze klassieker hangt een jeugdherinnering vast. Ik danste op dit lied mijn eerste slow, met mijn eerste vriendinnetje.”

05 Milow – Howling at the Moon

“Het moeten niet allemaal nummers van lang geleden zijn. Dit is er bijvoorbeeld eentje van nog niet zo lang geleden. Maar ook heel goed.”

06 Omi – Cheerleader

“Gewoon een tof liedje dat is blijven hangen. Idem bijvoorbeeld voor ‘Bara Bere’ van Michel Telo, of Gloria van Umberto Tozzi. Die laatste is er eentje uit de oude doos van tijdens mijn jeugdjaren.”

07 Christoff – Miljonair

“Ik kan een goeie Vlaamse schlager wel appreciëren en dit is er eentje. Een sterk ambiancenummer van een straffe artiest.”

08 Neil Diamond – Sweet caroline

“Nog meer ambiance, maar dan van wat langer geleden en niet uit eigen land. Een echte klassieker dit, dit bovendien nu ook in een versie van Christoff in de hitparades opduikt. ‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf is nog zo eentje om op de knie te gaan en een je gewoonweg uit te leven op de dansvloer!”

09 Ben Cramer – De clown

“Dit lied hangt voor mij voor altijd vast aan een persoonlijke herinnering. Een herinnering aan mijn beste vriend, die veel te vroeg is gestorven. De clown is een plaatje dat ik altijd aan hem zal opdragen. Het was ook een clown, maar een zeer warme vriend!”

10 Nathaniel Rateliff & The Night Sweats – I Need -Never Get Old

“Mijn favoriete nummer van het voorbije jaar en een band die ik recent bijzonder weet te appreciëren. Beetje ruw, maar wel muziek die ik graag hoor. Van deze kerels hebben we het laatste nog niet gehoord.”

11 Rob de Nijs – Het werd zomer

“En als laatste nog een liedje in het Nederlands met een bijzondere herinnering. Op dit liedje danste ik de eerste keer met mijn echtgenote. In het jaar 1990 was dat.”