Burgemeester Claude Van Marcke (Anzegem) ontdekt nieuwe muziek dankzij dochter Pauline

© AP
Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Claude Van Marcke, de burgemeester van Anzegem.

Claude Van Marcke is zoals veel van zijn collega’s een burgervader met een brede interesse. “Ik luister graag naar verschillende genres”, vertelt hij. “Er zit dan ook voor elk wat wils in mijn top 10. Via dochter Pauline kom ik vaak in contact met actuele liedjes die ik dan ook met plezier beluister. en hier en daar kan een klassieker natuurlijk niet ontbreken.”

Ik zing jammer genoeg wel zo vals een kat

De burgemeester is naar eigen zeggen helemaal niet zo muzikaal aangelegd. Claude Van Marcke bekent wel dat hij al eens meezingt met liedjes. “Ik zing jammer genoeg wel zo vals een kat.”

Nu… als je zelf geen topzanger bent, dan kan je natuurlijk gewoon gaan kijken en luisteren naar zij die er wél bedreven in zijn. En dat doet Claude Van Marcke dan ook. “Ik ben de afgelopen jaren vaak naar Werchter geweest“, vertelt hij. “En diit jaar kan je me vinden op Werchter Boutique.Het laatste concert dat ik gezien heb was er één van de Canadese zangeres Kiesza. Haar bekendste hit bij ons was hideaway. Het optreden vond plaats in de Ancienne Belgique. Vòòr Kiesza was ik nog naar One Republic geweest, in diezelfde Ancienne Belgique.”

“Het meest imposante optreden dat ik ooit gezien heb, was er één van Rammstein. Op Werchter 2013″, vertelt de burgemeester. “En da’s dan niet alleen voor de muziek, maar voor de gehele show. Het was echt een totaalspektakel, een optreden dat toch een indruk heeft nagelaten.”

In de top 10 staat Rammstein niet, maar daar staat wel genoeg ander ‘vuurwerk’ :

>> Deze playlist werd gemaakt via Deezer. Indien u enkel 30 sec. per nummer te horen krijgt, meldt u zich best eerst aan via deezer.com

01 Purple Rain – Prince

“Dit is de eerste plaat die ik kocht. Het nummer werd populair toen ik begon uit te gaan. Het was de ultieme slow. Een plaatje waar veel mooie herinneringen aan vast hangen en dat top blijft tot op de dag van vandaag.”

02 Counting Stars – One Republic

“Mijn dochter Pauline is een grote fan. Ik ben met jaar naar een optreden geweest en ik vond het een topoptreden. Dat liedje blijft hangen.”

03 Cry me a River – Justin Timberlake

“Een fantastisch nummer en een dito videoclip”

https://www.youtube.com/watch?v=DksSPZTZES0

04 Here comes the sun – The Beatles

“Een mooi liedje van een van de beste bands aller tijden en eentje met een mooie boodschap bovendien : na regen komt zonneschijn!”

05 Runnin – Naughty Boy ft. Beyonce

“Nog een favoriet van mijn dochter Pauline en een ongelooflijk nummer.”

06 With or without you – U2

“Dit stond op één van mijn eerste platen. Het blijft tot op de dag van vandaag een zeer beklijvend nummer.”

07 Addicted to you -Avicii

“De opgewekte nummers van het Zweedse Avicii kunnen me altijd opbeuren. Dit is dan ook één van mijn favorieten.”

https://www.youtube.com/watch?v=Qc9c12q3mrc

08 Carmina Burana – Carl Orff

“Het mag ook eens klassiek en zeker dit werk. Een beklijvend bombastisch stuk.”

09 Laat de zon in je hart – Willy Sommers

“Er is altijd ambiance met een plaatje van Willy Sommers. En het mag natuurlijk ook eens iets Nederlandstalig zijn.”

10 On my mind – Ellie Goulding

“Een zeer actueel liedje dat net op de radio was toen ik mijn lijst moest opstellen. Het blijft hangen en klinkt zeer opgewekt. Het heeft ook een mooie videoclip.”