Burgemeester Bart Halewyck : "We waren de enige blanken en de zaal stonk naar de wiet"

29/03/16 om 05:00 - Bijgewerkt om 05:00

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Bart Halewyck, burgemeester van Gistel

Burgemeester Bart Halewyck had het niet makkelijk om een top tien op te stellen. "Als je me het morgen zou vragen, dan staan er vermoedelijk weer andere namen in", aldus de burgemeester. Bart Halewyck is dan ook niet zomaar een 'liefhebber'. Muziek is erg belangrijk in zijn leven en in een ver verleden stond hij zelf nog op het podium. "Ik was de zanger van een bandje dat optrad tussen 1984 en 1986", vertelt de burgemeester. "Het was behoorlijk heavy. We hebben dan wel de commercieel weinig verstandige keuze gemaakt om bij elk optreden onder een nieuwe naam aan te treden. De ene keer was het 'Body Heat', de andere keer 'La Peste' en ga zo maar door..."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!