Burgemeester Ann Vansteenkiste (Houthulst): “Geen piano geleerd door plaatsgebrek”

Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Maar weinig mensen die een stem zó weten te appreciëren als burgemeesters. En dus moeten de verkozenen des volks ook wel iets hebben met muziek. We vragen elke week een burgemeester naar zijn of haar favorietje liedjes en laten jullie met veel plezier meeluisteren. Deze week : Ann Vansteenkiste.

Nog enkele weken gaan we op zoek naar de muzikale ziel van onze burgemeesters en die queeste brengt ons deze week bij Ann Vansteenkiste, burgemeester in Houthulst. De burgemeester beleefde een muzikale kindertijd, maar plaatsgebrek zorgde er voor dat het daar -voorlopig- bij bleef. “Als kind ging ik naar de muziekschool en volgde de lessen notenleer en leerde klarinet spelen”, vertelt Ann Vansteenkiste. “Ik heb dit gedaan tot aan de middelbare school. Klarinet was niet mijn eerste keuze. Ik wou liever piano spelen, maar door plaatsgebrek kwam er geen piano. Had ik piano geleerd, dan was ik waarschijnlijk nooit gestopt met de muziekschool. Wie weet, herbegin ik ooit nog. Het is nooit te laat om het te leren.”

Altijd te laat voor grote optredens

En optredens, kwam of komt dat er soms van? “Vroeger ging ik heel vaak naar optredens”, aldus de burgemeester. “Nu bijna nooit meer. Enkel een festivaldagje Dranouter zou ik nu nog meepikken. Voor de rest ben ik altijd te laat om kaarten te bestellen. Meestal weet ik dat er een grote groep komt op het moment dat het uitverkocht is. U2 was ik graag naartoe geweest en ook voor Bruce Springsteen vorig jaar was ik te laat. (lacht)”

>> Deze playlist werd gemaakt via Deezer. Indien u enkel 30 sec. per nummer te horen krijgt, meldt u zich best eerst aan via deezer.com.

01 Voulez-vous – Abba

“Thuis hadden we geen platendraaier, wel een cassetterecorder. Dit was het eerste album dat ik kreeg op cassette en het werd grijsgedraaid. Als ik nu liedjes van Abba op de radio hoor, moet ik altijd terugdenken aan mijn kindertijd en onze playbackoptredens van Abba.”

02 Met hart en ziel – Tröckener Kecks

“Ik ben heel veel optredens van de Kecks gaan beluisteren samen met de vrienden van Jeugdhuis de Meeuwe en later met mijn broer tijdens onze studies in Gent. Ook altijd mooi om eens terug te horen. De leadzanger Rick de Leeuw doet nu andere dingen, maar is een artiest in hart en nieren. Ik ben ook fan van zijn nieuwe projecten.”

03 Fool on the Hill – The Beatles

“Het rode en blauwe album van the Beatles wordt nog vaak afgespeeld. Ontspannende muziek”

04 Wild child – Lou Reed

“Prachtig, net als de muziek van ‘The velvet underground’ trouwens.”

05 Radio Song – R.E.M.

“Onze favoriete reismuziek. R.E.M. gaat overal mee. Het is een van de vaste cd’s die altijd in de wagen zit als we op reis gaan. Naast de greatest hits van Queen en de Big Hits van MNM voor de kinderen. Of we op onze strepen moeten staan voor ‘onze’ muziek? Neen hoor, ik merk dat onze kinderen (16 en 18 jaar) verrassend veel naar muziek luisteren die wij ook goed vinden. ‘Ah, ken je dat ook’, vraag ik dan soms. Maar dat zit blijkbaar in playlists die ze op het telefoon hebben staan.”

06 Unchain my Heart – Joe Cocker

“Altijd fan geweest van Joe Cocker, dus moest er zeker ook eentje van hem bij.”

07 Baila Morena – Zucchero

“Ik hou heel veel van Italiaanse muziek. Zucchero heb ik ontdekt op een koude skidag in Italië. Het was -18 graden en er was een optreden van Zucchero bezig op het scherm om de afvallige skiërs te entertainen. Dikke ambiance verzekerd!”

08 Bohemian Rhapsody – Queen

“Een echte klassieker. Blijft ronduit schitterend. Mengelmoes van pop en klassiek, theatraal,… alles zit er in.”

09 Casser la Voix – Patrick Bruel

“Mooie Franse rockmuziek. Ik luister wel vaker naar Franse muziek maar dit springt er toch een beetje uit.”

10 Ship to Wreck – Florence + The Machine

“Mijn laatste ontdekking. Een erg dynamische artieste en straffe songs. “

https://www.youtube.com/watch?v=13MFStF2D_o