Boomverzorger Robin Uzeel: "In een mammoetboom zat ik toch al eens zo'n 60 meter hoog"

27/04/16 om 06:00 - Bijgewerkt om 06:00

Ter land, ter zee of in de lucht. Dagelijkse kost voor werkmensen die tot ongekende hoogtes klimmen of afzakken naar de diepere regionen. Van hoogte- of dieptevrees is er bij hen dan ook geen sprake. Tien weken lang gaan we met KW.be op zoek naar zulke mensen met een 'hoog', dan wel een 'laag' beroep. Deze week: De Ieperse boomchirurg Robin Uzeel bekommert zich over het welzijn van bomen.

De 42-jarige Ieperling woont momenteel in Diksmuide en al zeven generaties lang is de familie Uzeel verweven met de natuur, in het bijzonder met de verzorging van bomen. "Mijn vader heeft mij die fascinatie voor bomen met de paplepel ingegeven", vertelt Robin. "Ik tracht mijn twee zonen, net als mijn pa destijds, de stiel te leren. Op mijn negentiende heb ik de zaak van hem overgenomen. Voordien had ik nog een opleiding gevolgd in Eindhoven en Arnhem, omdat ik me nog meer wilde specialiseren."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!