Birger Finaut in Indonesië: "Het was een vlucht, die erg goed is uitgedraaid"

06/09/16 om 12:48 - Bijgewerkt om 12:48

Birger Finaut uit Nieuwpoort woont en werkt in Bali, Indonesië. De vrijgezel draait er mee in het resort Puri Wirata en runt ook de duikshop Bali Reef Divers. En oh ja, intussen heeft hij ook een eigen pizza bar op de rails gezet...

Hoe lang woon je al in Indonesië en hoe ben je er terecht gekomen?

"Ik woon ondertussen 8,5 jaar in Indonesië, Bali om meer precies te zijn. Ik ben hier terecht gekomen nadat ik in België plots op een dood spoor leek te zitten. Op korte tijd was plots alles waar ik zeker van was, niet zo zeker meer. Ik wilde even het land uit om wat dingen op een rij te krijgen. Ik heb van jongsaf altijd iets met het water gehad, heb competitie gezwommen, en ben vijf jaar strandredder geweest. Ergens tijdens een van mijn eerste duikcursussen kreeg ik plots een klik. Als jonge pagadder keek ik veel Cousteau bij mijn grootmoeder en daar was ik, 25 meter diep, 20 jaar later. Plots wist ik weer wat ik wilde doen toen ik heel klein was. Er was een kans om hier alles te leren en ik heb er eigenlijk geen twee keer erover nagedacht."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!