Beiaardier Danny Vandenbroucke uit Wingene: "Soms krijg ik verzoeknummertjes via sms"

08/06/16 om 06:00 - Bijgewerkt om 13:07

Ter land, ter zee of in de lucht. Dagelijkse kost voor werkmensen die tot ongekende hoogtes klimmen of afzakken naar de diepere regionen. Van hoogte- of dieptevrees is er bij hen dan ook geen sprake. Elke woensdag gaan we met KW.be op zoek naar zulke mensen met een 'hoog', dan wel een 'laag' beroep. Deze week: beiaardier Danny Vandenbroucke uit Wingene bespeelt er al 8 jaar de klokken van de St.-Amanduskerk.

De 47-jarige Danny groeide op in Lichtervelde, maar woont intussen al 27 jaar met zijn gezin in Wingene. Danny startte zijn kerkloopbaan als koster-organist in '89 in Wingene en bekleedt sindsdien ook de functie van pastoraalwerker in woonzorgcentrum Amphora. Hij is een bezige bij, want daarnaast werkt hij ook als bediende in een advocatenkantoor in Tielt. En alsof dat nog niet genoeg is bespeelt hij sinds 2008 ook nog de klokken van de kerktoren in Wingene. "De beiaardkunst is niet per se met de 'Kerk' verbonden, al is het wel zo dat veel beiaarden wel in kerkgebouwen hangen. De beiaard in Wingene hangt dan wel in de kerktoren, maar is eigenlijk eigendom van de gemeente. En in Tielt is de beiaard opgehangen in de Hallentoren op de Markt," opent hij zijn verhaal.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!