Ballonvaarder Gino Ciers uit Hulste: "Vlaanderen is één van de moeilijkste gebieden om te landen"

11/05/16 om 06:00 - Bijgewerkt om 06:00

Ter land, ter zee of in de lucht. Dagelijkse kost voor werkmensen die tot ongekende hoogtes klimmen of afzakken naar de diepere regionen. Van hoogte- of dieptevrees is er bij hen dan ook geen sprake. Voor de reeks 'Hoger/Lager' gaan we met KW.be op zoek naar zulke mensen met een 'hoog', dan wel een 'laag' beroep. Deze week: Gino Ciers uit Hulste. Hij organiseert al 25 jaar ballonvaarten en helikoptervluchten.

Gino Ciers (57) is al zijn hele leven in de ban van alles wat vliegt of in de lucht hangt. De geboren en getogen Hulstenaar speelde als tiener al met vliegers op het strand of met modelvliegtuigjes. Zodra hij meerderjarig was, proefde Gino van het echte werk. Op 18-jarige leeftijd volgde hij al lessen om te leren vliegen met sportvliegtuigen. En in 1990 ervoer Gino voor het eerst een ballonvaart. "Ik mocht toevallig meevliegen met een warmeluchtballon vanop het vliegveld van Wevelgem. Ik was meteen verkocht en besliste al snel om een eigen bedrijf op te richten dat ballonvaarten zou organiseren."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!