Annie Gevaert maakt preisoep met rijstvlokken

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de delicatessensoep van Annie Gevaert uit Oeselgem.

“Elke dag eet ik een kom zelfgemaakte soep, zelfs tijdens de zomermaanden. Je kan mij dus zeker een soepmadam noemen”, lacht Annie. “Ik hou van vers en gezond eten. En met soep heb je snel een stevige portie groenten binnen.”

Wie niet weet welke ingrediënten in de soep zitten, denkt vaak dat het aspergesoep is: “Maar het zijn de rijstvlokken die voor een speciale smaak zorgen. Rijstvlokken van Bosto vind je trouwens bij de desserts in de winkel. Is de soep te dik, dan kan je extra melk toevoegen.”

Annie Gevaert maakt preisoep met rijstvlokken

Annies tip? “Werk de soep af met verse peterselie of serveer er een stukje stokbrood met olijfolie bij: niet te versmaden!”

RECEPT

INGREDIENTEN

– vijf preistengels

– 1 liter bouillon

– 1 liter volle melk

– rijstvlokken

– peper en zout

– peterselie

WERKWIJZE

Snij het wit van de vijf preistengels in stukken en stoof aan in boter.

Voeg een liter bouillon en een grote kop rijstvlokken toe. Laat alles mooi doorkoken.

Warm een liter volle melk op in een aparte kookpot.

Voeg de warme melk bij de bouillon en de rijstvlokken. Breng het geheel aan de kook.

Mix de soep glad en kruid bij met peper en zout. Garneer met verse peterselie net voor het opdienen.