Ann Welvaert serveert een vegetarische Mexicaanse quinoaschotel

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de Mexicaanse quinoaschotel van Ann Welvaert uit Sint-Michiels Brugge

Met haar blog www.deluievegetarier.com daagt Ann Welvaert uit Sint-Michiels zichzelf uit om elke week een lekker en geïnspireerd vegetarisch gerecht op tafel te toveren.

“Ik eet sinds enkele jaren geen vlees meer, maar mijn kinderen en man wel. Toch wil ik hen heel graag vegetarische gerechten laten proeven. Dit recept van de Nederlandse kok Pauline Weuring scoort bij het hele gezin. Of hebben die chips daar iets mee te maken?”, lacht Ann.

Ann Welvaert serveert een vegetarische Mexicaanse quinoaschotel

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 250 gr gekookte quinoa

– 1 fijngesnipperde ui

– 1 teentje fijngehakte knoflook

– 1 theelepel komijn

– halve theelepel (gerookt) paprikapoeder

– 2 paprika’s in blokjes

– 200 gr maïs uit blik

– 200 gr kidneybonen uit blik

– 600 gr tomatenblokjes uit blik

– 75 gr geraspte kaas

– zure room of stevige huisgemaakte yoghurt met wat paprikapoeder

– peper en zout

– olijfolie

– tortillachips

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 200°C.

Fruit ui en look in wat olijfolie. Heb je het graag pittig, hak dan ook een halve rode peper en fruit mee aan. Voeg de komijn toe en bak kort mee.

Voeg de paprikablokjes en het paprikapoeder toe en bak enkele minuten mee. Giet de tomatenblokjes erbij.

Laat de maïs en kidneybonen uitlekken en voeg deze eveneens toe. Laat even meebakken, roer er de gekookte quinoa door en kruid het mengsel naar smaak met peper en zout.

Verdeel de Mexicaanse quinoa over een ingevette ovenschaal. Werk af met de geraspte kaas en zet 15 à 20 minuten in de oven.

Serveer met de zure room of yoghurt en wat tortillachips.