Amy in IJsland : op een mini-eilandje met een vulkaan

19/07/11 om 15:59 - Bijgewerkt om 15:59

Bron: Kw

De 18-jarige Amy Beaulisch uit Aartrijke, studente aan het Sint-Rembert College in Torhout, zoekt het graag wat minder voor de hand liggend. Middeleeuws zwaardvechten is een van haar hobby's en als AFS-bestemming koos ze geen zuiders oord, maar het koude IJsland. Ze verblijft er bij de familie Andresson, in Vestmannaeyjar, de Westman eilanden.

Ik ben Amy Beaulisch en ben 18 lentes jong. Dit jaar, meer bepaald, 19 augustus, vertrek ik voor 10 maanden naar IJsland. Net zoals iedereen heb ik de afgelopen 18 jaar hier in West- Vlaanderen, meer bepaald Aartrijke en Torhout, een leven kunnen opbouwen. Ik ging naar school in Torhout, in het College, en volgde er de richting Humane Wetenschappen. Ik maakte er vrienden, had er leuke en minder leuke tijden. Buiten de school had ik hobby's en de belangrijkste daarvan waren middeleeuws zwaardvechten bij de Hallebardiers in Brugge en zeilen. Zeilen zit bij mij ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!